Vouwen Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Vouwen Verwijderen In Photoshop
Vouwen Verwijderen In Photoshop

Video: Vouwen Verwijderen In Photoshop

Video: Vouwen Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Het scala aan taken dat met succes is opgelost met behulp van professionele rasterafbeeldingseditors, zoals Adobe Photoshop, omvat het herstel van oude foto's. Een van de meest voorkomende defecten in dergelijke afbeeldingen is vervorming van de papieren basis in de vorm van vouwen en breuken. U kunt vouwen in Photoshop met verschillende hulpmiddelen verwijderen.

Vouwen verwijderen in Photoshop
Vouwen verwijderen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Adobe-Photoshop;
  • - een bestand met de originele afbeelding.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding die u wilt verwijderen in Adobe Photoshop. Gebruik de sneltoets Ctrl + O of het item "Open …" in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu. Geef in het dialoogvenster Openen het bestand op dat de afbeelding bevat en klik vervolgens op "Openen".

Stap 2

Begin met het verwijderen van grote vouwen tegen een uniforme achtergrond. Kies er een van. Stel met het gereedschap Zoomen de kijkschaal in waarmee u gemakkelijk met het geselecteerde fragment van de afbeelding kunt werken. Activeer de Patch-tool.

Stap 3

Begin met het gebruik van de Patch-tool. Houd de linkertoets ingedrukt en sleep de muiscursor over de afbeelding van de te verwijderen vouw. Er verschijnt een selectiegebied.

Stap 4

Verwijder de vouw. Verplaats de selectie met de muis naar een fragment van de afbeelding met een achtergrond die qua kleur en structuur vergelijkbaar is met degene die door de vouw is beschadigd. Terwijl u beweegt, kunt u zien dat inhoud het oorspronkelijke gebied vult. Na het slepen wordt een slimme correctie van de selectie gemaakt op basis van het opgegeven achtergrondvoorbeeld. Herhaal stap 2-4 voor alle grote vouwen.

Stap 5

Begin met het verwijderen van de kleinere vouwen. Stel een handige kijkschaal in. Activeer het gereedschap Retoucheerpenseel (hiermee kunt u willekeurige delen van de afbeelding aanpassen op basis van het achtergrondvoorbeeld op de manier van schilderen met een penseel). Klik op het penseel in de bovenste balk. Kies een borstel van een geschikte grootte en dichtheid.

Stap 6

Verwijder kreukels met het retoucheerpenseel. Druk op de Alt-toets. Klik op de afbeelding in de buurt van het gebied dat door de vouw wordt ingenomen. Laat de Alt-toets los. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep langs de vouw. Herhaal deze stap indien nodig om een bevredigend resultaat te bereiken. Pas indien nodig de positie van de achtergrondbronmarkering aan terwijl u het defect corrigeert.

Stap 7

Verwijder kleine en dunne vouwen met de Spot Healing Brush Tool. Hij neemt een monster van de achtergrond voor het corrigeren van defecten rechtstreeks uit het correctiegebied. Activeer dit gereedschap. Kies een penseel met geschikte parameters. Schuif hem dan gewoon een of meerdere keren over de vouw.

Stap 8

Evalueer het resultaat. Bekijk de hele afbeelding op verschillende schalen. Wijzig indien nodig de afzonderlijke fragmenten door de stappen 2-7 te volgen.

Stap 9

Sla de gewijzigde afbeelding op. Gebruik het item "Opslaan als …" of "Opslaan voor web en apparaten …" in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu.

Aanbevolen: