Hoe Een Pagina In Word Uit Te Vouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pagina In Word Uit Te Vouwen
Hoe Een Pagina In Word Uit Te Vouwen

Video: Hoe Een Pagina In Word Uit Te Vouwen

Video: Hoe Een Pagina In Word Uit Te Vouwen
Video: How To Delete a Page In Word 2024, April
Anonim

Standaard hebben alle nieuw gemaakte pagina's in de teksteditor Microsoft Word een "staande" oriëntatie. Maar niet alle documenten zien er op hun best uit in dit formaat, dus het wordt noodzakelijk om de pagina uit te vouwen.

Hoe een pagina in Word uit te vouwen
Hoe een pagina in Word uit te vouwen

instructies:

Stap 1

Als het document uit één pagina bestaat of u wilt alle bladen van het document uitvouwen, dan kunt u dit doen door het menugedeelte met de naam "Pagina-indeling" te openen. Daarin moet u op het item "Oriëntatie" klikken en de gewenste optie selecteren - "Portret" of "Landschap". In eerdere versies (Word 2003) bevindt deze optie zich in het menugedeelte genaamd "Bestand", waar u het item "Pagina-instelling" moet selecteren, naar het tabblad "Marges" moet gaan en daar al de keuze "Oriëntatie", " moet maken Portret" of "Landschap" …

Stap 2

Als u in een document van meerdere pagina's slechts een deel ervan hoeft uit te breiden, moet de volgorde anders zijn. Ga eerst naar de pagina die u wilt uitbreiden ten opzichte van de vorige.

Stap 3

Open dan het dialoogvenster voor het instellen van paginamarges. Om dit in Word 2007 te doen, klikt u op het tabblad "Pagina-indeling" op de vervolgkeuzelijst met het label "Velden" en selecteert u het laagste item - "Aangepaste velden". In Word 2003 kunt u dit doen door het menugedeelte Bestand uit te vouwen en daar Pagina-instelling te selecteren. Er wordt een instellingenvenster geopend waarin zich op het tabblad "Velden" een sectie "Oriëntatie" bevindt - selecteer de optie die u voor deze pagina nodig hebt. Zoek dan helemaal onderaan dit tabblad de vervolgkeuzelijst naast "Toepassen". Het heeft slechts twee opties - "Naar het hele document" en "Naar het einde van het document". Nu moet u de regel "Naar het einde van het document" selecteren.

Stap 4

Klik op de knop "OK" om het venster met marge-instellingen te sluiten. Als dit de laatste pagina van het document is of als de volgende pagina's ook dezelfde richting moeten hebben, eindigt de procedure. En als de volgende pagina's anders moeten worden georiënteerd dan de zojuist uitgevouwen, ga dan naar het volgende blad en herhaal de procedure met het instellingenvenster voor aangepaste velden.

Stap 5

Er is een andere methode, of liever een truc. Plaats de tekst van de pagina in een tabel met één cel, selecteer vervolgens de inhoud (niet de cel, maar alleen de tekst), klik met de rechtermuisknop en selecteer de regel "Tekstrichting" in het contextmenu. Op deze manier kunt u de inhoud van de cel 45 graden met de klok mee (of tegen de klok in) draaien. Dan zal het nodig zijn om de rand van de tabel te verwijderen en de interne en externe marges aan te passen - deze manier om de pagina te draaien vereist meer instellingen dan de vorige, daarom is het minder handig.

Aanbevolen: