Hoe De Flitser Te Beschermen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Flitser Te Beschermen?
Hoe De Flitser Te Beschermen?

Video: Hoe De Flitser Te Beschermen?

Video: Hoe De Flitser Te Beschermen?
Video: Basiscursus Flitsen op Locatie (promo) 2024, Mei
Anonim

Iedereen die een flashstation of geheugenkaart heeft, maakt zich ongetwijfeld zorgen over mediabeveiliging. Virussen kunnen op bijna elke computer worden "opgepikt", bij een vriend thuis of op het werk, in een drukkerij of belastingkantoor. Ze worden gekopieerd naar de media, wijzigen het autorun.inf-bestand en worden uitgevoerd vanaf uw USB-flashstation wanneer u de volgende keer verbinding maakt met de computer.

Hoe de flitser te beschermen?
Hoe de flitser te beschermen?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Formatteer de media naar het NTFS-bestandssysteem. U kunt erachter komen hoe het is en de conversie uitvoeren in de sectie van het besturingssysteem "Schijfbeheer", "Computerbeheer". Het type bestandssysteem wordt aangegeven onder de stationsletter. Open de media in Deze computer en zoek het bestand autorun.inf erop. Het is systemisch, dus het is noodzakelijk dat de juiste parameters worden ingesteld in de weergave van mappen en bestanden door "Deze computer".

Stap 2

Bewerk de lijst met gebruikers die toegang hebben tot het bestand. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Eigenschappen" en vervolgens "Beveiliging". Klik op de knop "Bewerken" onder de lijst en verwijder alle items behalve uw account. Als uw account ontbreekt, voegt u deze toe. Toon uzelf een volledige lijst met machtigingen.

Stap 3

Maak uzelf de eigenaar van het bestand. Om dit te doen, klikt u op de knop "Geavanceerd" voordat u uw account selecteert in de lijst met gebruikers. Verwijder alle vermeldingen uit het menu Audit, schakel het selectievakje hieronder uit. Voeg de gebruiker Iedereen toe en pas de rechten en beperkingen voor hem aan. Laat alleen de benodigde rechten over - bestanden bekijken, lezen, uitvoeren.

Stap 4

Een verbod op het wijzigen van het autorun.inf-bestand voorkomt dat virussen automatisch starten vanaf een USB-flashstation en hun schadelijke functies uitvoeren. Dit betekent echter niet dat u nu geen antivirusprogramma nodig heeft en dat u de media niet hoeft te scannen. Negeer veiligheidskwesties niet. Het is ook vermeldenswaard dat u voor de volledige veiligheid van informatie een back-up van belangrijke gegevens moet maken. Bewaar ze op een draagbaar medium of een gecodeerde lokale schijf op uw pc. U kunt ook speciale bronnen op internet gebruiken om alle belangrijke informatie op te slaan.

Aanbevolen: