Pascal-programma's Uitvoeren

Inhoudsopgave:

Pascal-programma's Uitvoeren
Pascal-programma's Uitvoeren

Video: Pascal-programma's Uitvoeren

Video: Pascal-programma's Uitvoeren
Video: how to run a program pascal in linux (Flor) 2024, Mei
Anonim

Het grootste probleem voor een beginner in het programmeren in de Pascal-taal is de lancering van het eerste programma. De Pascal-compiler heeft veel functies die gemakkelijk kunnen worden verward.

Pascal-programma's uitvoeren
Pascal-programma's uitvoeren

instructies:

Stap 1

Om het Turbo Pascal-editorprogramma te starten, voert u gewoon het bestand Turbo.exe uit in de bin-map van het geïnstalleerde programma. Er verschijnt een blauw venster waarin u de code van het toekomstige programma moet invoeren. De bovenste balk toont de menu-items die nodig zijn om met de code te werken. Om dit menu te activeren, drukt u op de F10-toets.

Stap 2

Na het schrijven van het programma moet het worden opgeslagen om onvoorziene situaties te voorkomen. Om dit te doen, moet u naar het bijbehorende menu-item gaan. Om dit te doen, drukt u op de F10-toets op het toetsenbord, selecteert u het tabblad Bestand - Opslaan, waarna het menu voor het opslaan van bestanden wordt geopend. Druk na het toewijzen van een naam aan het programma op de Enter-toets. Het bestand wordt opgeslagen. Het benodigde bestand wordt op dezelfde manier geopend (toets F10 - Bestand - Openen).

Stap 3

Om een geschreven programma te testen en uit te voeren, moet u het eerst compileren. Om de compilatie te starten, gebruikt u de toetsencombinatie alt="Afbeelding" en F9 (door eerst de Alt-toets in te drukken en vervolgens, terwijl u de F9-toets ingedrukt houdt). Als het programma correct en zonder fouten is geschreven, verschijnt het volgende bericht: "Compileren succesvol: druk op een willekeurige toets". Anders wordt de compilatie onderbroken en wordt de cursor in het invoervenster van het programma verplaatst naar de plaats met de fout. Voordat u het programma uitvoert, moet u het succesvol laten compileren.

Stap 4

Eenmaal gecompileerd, kan het programma worden uitgevoerd en getest met behulp van de sneltoetsen Ctrl en F9. Als er geen fouten zijn, start het programma met succes en wordt het resultaat van de uitvoering weergegeven. Zo niet, dan wordt de locatie van de fout aangegeven en verschijnt de uitleg in de vorm van een rode tabel.

Aanbevolen: