Het Menu "Uitvoeren" Oproepen

Inhoudsopgave:

Het Menu "Uitvoeren" Oproepen
Het Menu "Uitvoeren" Oproepen

Video: Het Menu "Uitvoeren" Oproepen

Video: MS Access 2013 - 6.3 Een macro uitvoeren via het lint 2022, December
Anonim

Met de opdracht "Uitvoeren" kan de gebruiker elke toepassing starten, een map of bestand openen, verbinding maken met een site op internet en toegang krijgen tot de inhoud van een computer. Er zijn verschillende manieren om deze opdracht aan te roepen.

Het menu "Uitvoeren" oproepen
Het menu "Uitvoeren" oproepen

instructies:

Stap 1

Als je gewend bent om items te openen en commando's op te roepen vanaf het toetsenbord, gebruik dan de Windows (vlag) en Latijnse [R] toetsencombinatie. Als u meer gewend bent aan het gebruik van een muis, klikt u op de knop "Start" en selecteert u "Uitvoeren" in het menu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 2

Een lege regel is bedoeld voor systeemopdrachten, applicatienamen en adressen van internetbronnen. Druk na het invoeren van de gewenste opdracht op de OK-knop of de Enter-toets. Voer geen extra afdrukbare tekens in het lege veld in, anders wordt de opdracht niet uitgevoerd en zal het systeem u op de hoogte stellen van een fout. Als u de exacte naam van het vereiste programma niet weet, klikt u op de knop "Bladeren" en geeft u het pad op naar het bestand dat moet worden gestart. Om bepaalde objecten van het systeem op te roepen, worden de noodzakelijke vermeldingen aangegeven in de groep "Memo".

Stap 3

In het geval dat u het item Uitvoeren niet ziet in het menu Start, moet u de weergave ervan configureren door de component Taakbalk en Startmenu Eigenschappen te openen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop ergens in de taakbalk en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. U kunt ook het Configuratiescherm openen en het juiste pictogram selecteren in de categorie Vormgeving en thema's.

Stap 4

Klik in het dialoogvenster Eigenschappen van de taakbalk op het tabblad Menu Start. Klik op de knop "Aanpassen" naast het veld "Menu Start". In het geopende venster gaat u naar het tabblad "Geavanceerd" en in de groep "Startmenu-items" naar beneden in de lijst totdat u het item "Opdracht uitvoeren" vindt. Markeer het met een markering en sla de nieuwe instellingen op met de OK-knop. Sluit het eigenschappenvenster.

Stap 5

In bepaalde (maar niet alle) gevallen kunt u de opdrachtregel gebruiken in plaats van de opdracht Uitvoeren. Om het te bellen, opent u het menu Start, vouwt u alle programma's uit. Zoek in de map "Standaard" het subitem "Opdrachtregel". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Voer de gewenste opdracht erin in en druk op de Enter-toets.

Populair per onderwerp