Een Actie Uitvoeren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Actie Uitvoeren In Photoshop
Een Actie Uitvoeren In Photoshop

Video: Een Actie Uitvoeren In Photoshop

Video: Photoshop actie opnemen en uitvoeren op batch 2022, December
Anonim

Adobe Photoshop heeft een breed scala aan hulpmiddelen voor het werken met afbeeldingen. Het aantal mogelijke handelingen is zo groot dat er veel tijd kan worden besteed aan het hoogwaardig verwerken van één foto.

Een actie uitvoeren in Photoshop
Een actie uitvoeren in Photoshop

Het is nodig

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Als u echter een bepaalde reeks acties van foto tot foto herhaalt, kunt u dit algoritme combineren tot een zogenaamde "actie" en deze toevoegen aan het programmamenu. Start Adobe Photoshop via de snelkoppeling in het menu Start. Zoek het menu-item Venster en daarin het gedeelte Acties, dat het venster opent met de acties die beschikbaar zijn voor het programma. Om een ​​nieuwe actie aan te maken, klikt u op de knop Nieuwe actie maken.

Stap 2

Het venster met parameters van het gemaakte element wordt geopend. Geef de actie een betekenisvolle naam zodat je later gemakkelijk uit één naam kunt begrijpen wat het algoritme doet. Nadat u op de knop Opnemen hebt geklikt, begint het programma met het samenstellen van een nieuw algoritme van acties. Als uw Adobe Photoshop-software niet Russified is, worden de naam van het menu en de bewerkingsopdrachten weergegeven met verschillende namen.

Stap 3

Voer een groep bewerkingen uit die in de nieuwe actie moeten worden opgenomen. U kunt de opname stoppen door op de overeenkomstige knop te klikken en het proces vervolgens opnieuw te starten. Als u klaar bent, stopt u met opnemen en bewerkt u de nieuwe actie in het venster dat verschijnt (indien nodig).

Stap 4

Om een ​​nieuwe actie te starten, gaat u naar de lijst Acties en selecteert u het vereiste algoritme. Nadat u op de afspeelknop hebt geklikt, worden alle beschikbare bewerkingen automatisch uitgevoerd. De actie kan ook worden uitgevoerd op een hele lijst met foto's. Om dit te doen, zoekt u in het menu Bestand het item Automatiseren en vervolgens Batch en specificeert u de gewenste instellingen in het parameterselectievenster. Selecteer de juiste actie en start de verwerking door op de knop Ja te klikken. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het starten van een specifieke actie in Adobe Photoshop niet moeilijk is, het belangrijkste is om de basisprincipes van het werken in een softwarepakket onder de knie te krijgen en in teams te kunnen navigeren.

Populair per onderwerp