Een Nieuwe Computergebruiker Registreren

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Computergebruiker Registreren
Een Nieuwe Computergebruiker Registreren

Video: Een Nieuwe Computergebruiker Registreren

Video: Een Nieuwe Computergebruiker Registreren
Video: Een gebruiker aanmaken in Windows 10: Jan Janssen aanmaken 2024, April
Anonim

Bij het huidige ontwikkelingsniveau van de automatisering in ons land wordt één thuiscomputer het vaakst door meerdere mensen gebruikt. Met Windows OS kunt u voor dergelijke gevallen verschillende afzonderlijke profielen maken, wat de privacy van elke gebruiker en aanpassing van het systeem in overeenstemming met zijn persoonlijke voorkeuren garandeert. Het is niet moeilijk om een nieuwe gebruikersaccount toe te voegen aan de lijst met gebruikers die in uw besturingssysteem zijn geregistreerd.

Een nieuwe computergebruiker registreren
Een nieuwe computergebruiker registreren

instructies:

Stap 1

Log in op het systeem met beheerdersrechten - hun aanwezigheid is een vereiste, zonder welke bewerkingen voor het beheren van gebruikersaccounts onmogelijk zijn.

Stap 2

Open de OS-component met opties voor gebruikersaccountbeheer. Dit kan via het bedieningspaneel - open het hoofdmenu en selecteer het juiste item daarin. Ga in het paneel naar het gedeelte "Gebruikersaccounts en Family Safety" en klik op de link "Gebruikersaccounts". Afhankelijk van de gebruikte OS-versie kan een link naar accounts niet in een subsectie worden geplaatst, maar in het hoofdvenster van het configuratiescherm.

Stap 3

In Windows 7 kunt u in plaats van het configuratiescherm het zoekmechanisme gebruiken: open het hoofdmenu en typ "boekhouding" in het veld met de tekst "Zoek programma's en bestanden". Het systeem geeft een lijst met zoekresultaten weer met de link "Gebruikersaccounts" in de eerste regel - klik erop.

Stap 4

Klik op het label "Een ander account beheren" als u Windows 7 of Vista gebruikt (Windows XP heeft dit label niet). Vervolgens moet u in elk van deze OS-versies de link "Een account maken" volgen.

Stap 5

Voer de accountnaam van de nieuwe gebruiker in het enige tekstvak in het venster dat wordt geopend. In Windows 7 en Vista moet u in hetzelfde venster aangeven of de aangemaakte gebruiker beheerdersrechten moet krijgen - vink het vakje aan naast de woorden "Normale toegang" of "Beheerder". In Windows XP is deze keuze verplaatst naar het volgende venster dat wordt geopend nadat u op Volgende hebt geklikt - hier wordt dit alternatief geformuleerd als Computerbeheerder en Beperkte opname.

Stap 6

Klik op de knop "Account aanmaken" en het onderdeel zal een nieuwe gebruiker aan de lijst toevoegen.

Stap 7

Als de aangemaakte gebruiker een toegangswachtwoord moet toewijzen, dan zal dit moeten gebeuren door een tweede oproep naar de component "Gebruikersaccounts". Klik deze keer in Windows XP op de link "Account wijzigen" en in Windows 7 en Vista op "Een ander account beheren".

Stap 8

Klik op het icoon van de aangemaakte gebruiker en selecteer "Wachtwoord wijzigen" in de takenlijst. Voer in het volgende venster het wachtwoord tweemaal in, evenals de tekst van de hintzin die u zal helpen het te onthouden. Klik vervolgens op de knop "Wachtwoord maken" en het wachtwoord is vereist om in te loggen bij deze gebruiker.

Aanbevolen: