Een Tabel Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Tabel Maken In Photoshop
Een Tabel Maken In Photoshop

Video: Een Tabel Maken In Photoshop

Video: Een Tabel Maken In Photoshop
Video: How to make a table in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Het is veel handiger om tabellen te maken met programma's uit het MS Office-pakket - Excel en Word. De grafische editor Adobe Photoshop heeft andere doeleinden en verwerkingsobjecten. Maar als je het probeert, kun je een tabel en zijn hulpmiddelen tekenen.

Een tabel maken in Photoshop
Een tabel maken in Photoshop

instructies:

Stap 1

Kies in het menu Bestand de optie Nieuw om een nieuw document te maken. Voeg nu een nieuwe laag toe waarop je de tafel gaat tekenen. Om dit te doen, klikt u op de knop Een nieuwe laag maken in het lagenpaneel of gebruikt u de sneltoetsen Shift + Ctrl + N. Kies in het kleurenpalet een geschikte tint en vul een nieuwe laag - dit wordt de achtergrondkleur van je tafel.

Stap 2

Vink op de werkbalk het gereedschap Rechthoek aan uit de groep U. Gebruik het om een cel in uw tabel te maken. Om de cel vierkant te maken, tekent u deze terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Als u wilt dat alle cellen in de tabel hetzelfde zijn, houdt u Alt + Ctrl ingedrukt en sleept u de voltooide cel met de muis naar een nieuwe plaats - en u krijgt er een duplicaat van.

Stap 3

Om eenvoudig een cel over het scherm te verplaatsen, verplaatst u deze terwijl u Ctrl ingedrukt houdt. Voor nauwkeurige positionering houdt u Ctrl ingedrukt en gebruikt u de pijltoetsen Omhoog, Omlaag, Links en Rechts.

Stap 4

Wanneer alle cellen in de juiste volgorde staan, selecteert u het gereedschap Direct selecteren, klikt u met de rechtermuisknop op de besturingsknooppunten van de laatste cel en selecteert u Ankerpunt verwijderen. Bouw indien nodig de zijkant van de cel opnieuw op.

Stap 5

Controleer het penseel op de werkbalk en stel de diameter in op de eigenschappenbalk - deze komt overeen met de breedte van de tabelranden. De voorgrondkleur bepaalt de kleur van de randen. Selecteer nogmaals het gereedschap Rechthoek en klik met de rechtermuisknop op de tabel om het contextmenu te openen. Vink het item Stroke Path ("Stroke") aan.

Stap 6

Er is nog een tool in de U-toolset waarmee je een tabel kunt tekenen. Selecteer het lijngereedschap en teken een tabel met het gewenste aantal kolommen en rijen. Om de lijnen recht te maken, sleept u ze terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Wanneer de tabellay-out gereed is, opent u het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken en de optie Lijnpad te kiezen. De borstelparameters moeten natuurlijk vooraf worden ingesteld.

Aanbevolen: