Een Tabel Maken In Excel

Inhoudsopgave:

Een Tabel Maken In Excel
Een Tabel Maken In Excel

Video: Een Tabel Maken In Excel

Video: Een Tabel Maken In Excel
Video: Tabel maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Een werkmap in Microsoft Office Excel is zeer geschikt voor het maken van tabellen, omdat deze oorspronkelijk is ontworpen in de vorm van kolommen en rijen. Dit is echter niet voldoende. Om een spreadsheet in Excel te maken, moet u op zijn minst een minimale kennis hebben van de ingebouwde tools en mogelijkheden van het programma.

Een tabel maken in Excel
Een tabel maken in Excel

instructies:

Stap 1

Wanneer het programma start, wordt automatisch een blanco boek gemaakt en cel A1 wordt geactiveerd, het is omgeven door een frame - een celaanwijzer. Als u van plan bent uw tabel een naam te geven, laat dan een paar van de bovenste rijen vrij, u kunt ernaar terugkeren nadat u het aantal kolommen hebt bepaald. Als dit niet nodig is, begin dan direct met het invoeren van gegevens.

Stap 2

Voer de kolom- en rijnamen voor uw tabel in. Gebruik de muiscursor of de pijlen op uw toetsenbord om door de cellen te bewegen. Gebruik de Enter-toets om het einde van de gegevensinvoer te bevestigen en één cel naar beneden te verplaatsen. Als u een cel moet wissen, selecteert u deze met de aanwijzer en drukt u op de Delete-toets.

Stap 3

Om een of meer afdrukbare tekens te verwijderen, dubbelklikt u met de linkermuisknop in de cel, plaatst u de cursor op de gewenste plaats en wist u de tekens met de Backspace- of Delete-toets.

Stap 4

Als de waarden in uw tabel de namen van de dagen van de week, maanden van het jaar, rangtelwoorden of andere veelgebruikte gesystematiseerde gegevens bevatten, raadpleeg dan de functie voor automatisch aanvullen. Voer in de eerste cel bijvoorbeeld de dag van de week "Maandag" in, selecteer de cel met de aanwijzer.

Stap 5

Verplaats de cursor naar de rechterbenedenhoek van de aanwijzer en houd de linkermuisknop ingedrukt. Zonder deze los te laten, sleept u de omtrek van de aanwijzer zes cellen naar beneden of naar rechts - de resterende dagen van de week verschijnen automatisch in de lege cellen.

Stap 6

Wanneer de gegevens in cellen elkaar overlappen, moet u mogelijk de kolombreedten en rijhoogten aanpassen. Verplaats de cursor naar de bovenkant van het werkbladgebied en plaats deze tussen de letternamen van twee aangrenzende kolommen. De cursor verandert van uiterlijk. Houd de linkermuisknop ingedrukt en verplaats de cursor naar rechts totdat de volledige tekst in de cel wordt weergegeven.

Stap 7

Ook kan de grootte van alle kolommen worden uitgelijnd op de breedste cel. Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop tussen de namen van de twee kolommen. Hetzelfde principe geldt voor het uitlijnen van rijhoogten: werk in plaats van een veld met een alfabetische kolomnaam in een gebied met rijnummers.

Stap 8

Om de randen van de tabel op te maken, selecteert u de gewenste kolommen en rijen met de muis. Klik op het tabblad "Home" in het gedeelte "Lettertype" op de knop "Randen" in de vorm van een geschetst vierkant. Selecteer in het vervolgkeuzemenu een van de opties voor het ontwerpen van de randen van de cellen en de tabel zelf.

Stap 9

Om het uiterlijk van een cel te wijzigen, selecteert u deze en klikt u op de knop "Celstijlen" in het gedeelte "Stijlen". Selecteer de juiste ontwerpoptie in het contextmenu door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 10

Als u een cel, rij of kolom moet toevoegen (verwijderen), gebruik dan de knop "Invoegen" ("Verwijderen") in het gedeelte "Cellen" op het tabblad "Start". Om meerdere cellen te combineren (bijvoorbeeld om de naam van de tabel op te maken), selecteert u het gewenste aantal cellen en klikt u op de knop "Combineren en centreren". Deze knop bevindt zich in het gedeelte Uitlijning van het tabblad Start en ziet eruit als een vierkant met de letter "a" in het midden.

Aanbevolen: