Een Tabel Maken In WordPad Word

Inhoudsopgave:

Een Tabel Maken In WordPad Word
Een Tabel Maken In WordPad Word

Video: Een Tabel Maken In WordPad Word

Video: Een Tabel Maken In WordPad Word
Video: How to Create a Table in WordPad 2024, Mei
Anonim

De teksteditor WordPad heeft één functie: je kunt er geen tabellen in maken. De tabel kan echter worden geïmporteerd vanuit andere programma's, zoals MS Word of MS Excel.

Een tabel maken in WordPad Word
Een tabel maken in WordPad Word

WordPad-teksteditor

WordPad is een teksteditor die standaard op alle Windows-besturingssystemen is geïnstalleerd. In tegenstelling tot Kladblok kan dit programma niet alleen tekst bewerken, maar ook opmaken. Bovendien ondersteunt WordPad grafische objecten en kan het ook objecten uit andere programma's importeren. Maar in vergelijking met andere teksteditors is dit een vrij eenvoudige applicatie met beperkte functies.

Een tabel maken in WordPad

Om een tabel in WordPad in te voegen, hebt u andere software nodig die tabellen kan maken. Bijvoorbeeld Microsoft Excel of Microsoft Word. Eerst moet u de teksteditor WordPad starten. De eenvoudigste manier om het te vinden is door het menu Start te openen en de naam van het programma in het item Programma's en bestanden zoeken te typen. Vervolgens moet u de plaats in het document aangeven waar de tabel zich zal bevinden (door de muiscursor op een bepaalde plaats te plaatsen).

Om een tabel in WordPad in te voegen, moet u "Invoegen" en "Object invoegen" selecteren in de menubalk (bovenaan het document). Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend, aan de linkerkant waarvan u het item "Nieuw maken" moet selecteren en vervolgens in het veld "Objecttype" een programma selecteert dat met spreadsheets kan werken. Selecteer bijvoorbeeld "Microsoft Excel-blad". Nadat u op de knop "OK" hebt geklikt, wordt de verwerking van het invoegobject gestart en wordt een nieuw Microsoft Excel-venster geopend.

In het geopende Excel-venster kunt u een tabel van de gewenste grootte maken, deze vullen met gegevens, deze hier opmaken, enz. In dit geval worden alle wijzigingen in Excel onmiddellijk weergegeven in de teksteditor WordPad - teken een tabel, deze wordt onmiddellijk weergegeven, schrijf één woord - en deze verschijnt onmiddellijk.

De tabel wordt opgeslagen als een tekening en kan overal in het document worden verplaatst. En als het nodig is om wat gegevens te bewerken, dubbelklikt u gewoon op de tabel en het MS Excel-venster wordt opnieuw geopend, waar u wijzigingen kunt aanbrengen.

Het importeren van een tabel uit MS Word in WordPad is ook eenvoudig. Selecteer nogmaals het item "Invoegen - Object invoegen" in de menubalk en selecteer "Microsoft Word-document" in het veld "Objecttype". In het geopende MS Word-venster kun je op twee manieren een tabel tekenen. De eerste is om "Tabel - Tabel tekenen" te selecteren in de menubalk en de tafel handmatig te tekenen. De tweede manier is om "Tabel - Invoegen - Tabel" in de menubalk te selecteren, het vereiste aantal kolommen en rijen op te geven en het programma zal de tabel zelf tekenen. U hoeft het niet te knippen of te kopiëren, omdat alle wijzigingen automatisch worden opgeslagen in WordPad.

Aanbevolen: