Tabellen Nummeren

Inhoudsopgave:

Tabellen Nummeren
Tabellen Nummeren

Video: Tabellen Nummeren

Video: Tabellen Nummeren
Video: Instructiefilmpje tabel medeleerlingen actualiteitstaak 2024, April
Anonim

Het is het handigst om rijen of kolommen in tabellen te nummeren met behulp van de Excel-spreadsheeteditor van Microsoft's kantoorsoftwaresuite. Dit pakket is heel gebruikelijk en de spreadsheet-editor is het meest gebruikte programma voor het werken met datatabellen. De bewerking van nummering met zijn hulp is niet moeilijk en kan op verschillende manieren worden geïmplementeerd, en kant-en-klare tabellen kunnen bijvoorbeeld worden verplaatst naar documenten in het formaat van een teksteditor Word.

Tabellen nummeren
Tabellen nummeren

Noodzakelijk

Microsoft Excel 2007 Spreadsheet-editor

instructies:

Stap 1

Open Microsoft Excel en laad de tabel, waarvan u de rijen of kolommen wilt nummeren. Als de tabel nog geen kolom of rij heeft waarin getallen moeten staan, maak er dan een aan en plaats de invoegcursor in de eerste cel.

Stap 2

Voer het nummer in waarmee u wilt beginnen met nummeren. Het hoeft niet één te zijn - u kunt elk positief of negatief getal en nul gebruiken. Bovendien kunt u hier een formule plaatsen die het eerste getal volgens een of ander algoritme berekent. Een dergelijke formule kan bijvoorbeeld de waarde van het laatste tabelnummer van de vorige pagina in een Excel-werkmap lezen en doorgaan met nummeren op de huidige pagina.

Stap 3

Druk op Enter nadat u de startwaarde voor de reeks hebt ingevoerd en plaats de cursor vervolgens opnieuw in de eerste cel. Klik op de knop "Vullen" in het menu van de spreadsheet-editor, geplaatst op het tabblad "Hoofd" in de groep "Bewerken" met opdrachten. Selecteer in de vervolgkeuzelijst met opdrachten het item "Voortgang" en de editor opent een venster met instellingen voor de nummeringsparameters.

Stap 4

Vink het vakje "op kolommen" aan voor nummering van boven naar beneden, of "rij voor rij" voor nummering van links naar rechts.

Stap 5

Laat de standaard checkbox in het "rekenkundige" veld zodat de editor de gebruikelijke nummering gebruikt, waarbij elk volgend nummer een voor een groter is dan het vorige. Als er nog een stap nodig is, stel dan de gewenste waarde in het veld met deze naam ("Stap") in. Het veld "Limietwaarde" beperkt de nummering - schrijf daarin het maximaal toegestane regel- of kolomnummer.

Stap 6

Klik op de knop "OK" en Excel zal de rijen of kolommen nummeren volgens uw instellingen.

Stap 7

Er is een minder gecompliceerde manier om een celbereik met getallen te vullen, die geschikt is voor het eenvoudig nummeren van relatief kleine tabellen. Voer het startnummer in de eerste cel in, de volgende in de tweede. Selecteer vervolgens beide cellen en sleep voor de rechterbenedenhoek van het selectiegebied de rand van de selectie naar de laatste cel van de kolom of kolom, die getallen moet bevatten. Excel vult dit hele bereik met getallen en zet de nummering die u begon voort met dezelfde verhoging.

Aanbevolen: