Tabellen Maken In Word

Inhoudsopgave:

Tabellen Maken In Word
Tabellen Maken In Word

Video: Tabellen Maken In Word

Video: Tabellen Maken In Word
Video: Eenvoudige tabel maken en aanpassen in Word 2024, Mei
Anonim

Momenteel biedt Microsoft een breed scala aan Microsoft Office-software, met als doel handige editors in het besturingssysteem te introduceren waarmee u met zowel tekst als tabelgegevens kunt werken. De meest voorkomende Office Suite-programma's zijn Excel en Word. Excel is een meer geschikte editor om met tabelgegevens te werken, maar het maken van een tabel in Word is ook heel eenvoudig en voor geen enkele gebruiker moeilijk.

Tabellen maken in Word
Tabellen maken in Word

instructies:

Stap 1

In de 2010-versie van Microsoft Word zijn er verschillende manieren om tabellen te maken. De meest gebruikelijke is om de sjabloon te gebruiken die door het programma wordt geleverd. Het volstaat om de initiële parameters van de breedte van de cellen in te voeren, het aantal vereiste kolommen en het aantal rijen te bepalen, waarna het programma automatisch de vereiste tabel maakt, die in elk deel van het document kan worden geplaatst. De opdracht om een tabel in te voegen staat op de werkbalk Snelle toegang en in het menu Invoegen. Door op het tabelpictogram te klikken, wordt automatisch het algoritme van de tabeleditor gestart, dat stap voor stap een lay-out maakt door de initiële gegevens die door de gebruiker zijn ingevoerd te analyseren. Zelfs een beginnende gebruiker kan op deze manier een tabel in Word maken. In geval van fouten of onnauwkeurigheden bij het invoeren van basisparameters, kunnen de vormen van sjablonen worden gecorrigeerd en bewerkt. De gebruiker kan op elk moment rijen en kolommen toevoegen of verwijderen, evenals hun breedte en hoogte wijzigen, de richting van de tekst instellen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Het submenu "Tabel invoegen" bevat ook een tweede snellere methode om het te maken, gebaseerd op de functie van het markeren met de cursorvierkanten die de projectie van de cellen van de toekomstige tabel vertegenwoordigen. Met een visueel idee van de vereiste structuur, specificeert de gebruiker eenvoudig de opdracht voor het maken van de vereiste lay-out door het programma. De aangemaakte tabel is eenvoudig te wijzigen tijdens het vulproces. Het nadeel van deze methode is het beperkte aantal rijen en kolommen dat het programma biedt. De maximale grootte van een automatisch aangemaakte tabel is 10 bij 8, waarna u, indien nodig, handmatig rijen en kolommen kunt toevoegen of verwijderen. Deze methode wordt meestal gebruikt bij het maken van eenvoudige kleine tabellen, omdat er geen speciale kennis en vaardigheden voor nodig zijn om met Word te werken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Meer gevorderde gebruikers kunnen een tabel in Word maken met andere programma's. Met behulp van het submenu "Excel-tabel invoegen" wordt een automatische koppeling naar de tabeleditor aan het Word-document toegevoegd en het werk in het geopende venster is het bewerken van gegevens met Excel. De methode voor het maken van tabelgegevens in Excel maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om ze in te vullen, omdat het programma de mogelijkheid biedt om formules en automatische berekeningen te gebruiken die voor elke cel worden gebruikt. Bovendien hebben geneste tabellen een veel betere visuele weergave en bevatten ze ook de mogelijkheid om automatisch grafieken te bouwen op basis van tabelgegevens, wat belangrijk is voor analytisch werk.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Veel minder vaak worden express-tabellen gebruikt om geneste Excel-tabellen te maken. Deze functie is bedoeld voor gevorderde gebruikers vanwege de complexiteit. Met zijn bekwame gebruik kunt u echter niet alleen snel tabellen van het vereiste formaat maken, maar ook de functies van automatische weergave van de meest complexe wiskundige formules en problemen daarin gebruiken. Een handige constructor en een brede selectie van lay-outs stellen u in staat om een tabel te maken in het Woord van elke richting. Het is bijna onmogelijk om dergelijke resultaten te bereiken met behulp van reguliere sjablonen en de ingebouwde functie voor het tekenen van tabellen.

Opgemerkt moet worden dat de manier van het tekenen van tabellen het minst handig is vanwege het onvolmaakte Word-tekenpaneel. Daarom wordt de methode om tabellen te maken met een virtueel potlood zelden gebruikt. Het wordt in uitzonderlijke gevallen gebruikt, wanneer het nodig is om individuele lijnen te tekenen of de structuur van een reeds gemaakte tabel te compliceren. Er zijn dus veel manieren om een tabel in Word te maken. Ze zijn allemaal ontworpen voor verschillende categorieën gebruikers, van een beginner die net kennis heeft gemaakt met Microsoft Word, tot een specialist die alle fijne kneepjes van dit programma kent.

Aanbevolen: