Nummeren In Excel

Inhoudsopgave:

Nummeren In Excel
Nummeren In Excel

Video: Nummeren In Excel

Video: Nummeren In Excel
Video: Таблицы в Numbers (МакЛикбез) 2024, April
Anonim

In de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor is er regelnummering - deze nummers zijn links van de tabel zelf te zien. Deze nummers worden echter gebruikt om de coördinaten van de cellen aan te geven en worden niet afgedrukt. Bovendien past het begin van een door de gebruiker gemaakte tabel niet altijd in de allereerste cel van een kolom. Om dergelijke ongemakken te elimineren, moet u een aparte kolom of rij aan de tabellen toevoegen en deze met cijfers vullen. Het is niet nodig om dit handmatig te doen in Excel.

Nummeren in Excel
Nummeren in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Als u de gegevens in een bestaande tabel moet nummeren, waarvan de structuur hiervoor geen kolom heeft, moet u deze toevoegen. Om dit te doen, selecteert u de kolom waarvoor de cijfers moeten staan door op de kop ervan te klikken. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de selectie en kies Plakken in het contextmenu. Als de nummers horizontaal moeten worden geplaatst, selecteert u de regel en voegt u een lege regel toe via het contextmenu.

Stap 2

Voer het eerste en tweede nummer in de startcellen van de geselecteerde kolom of rij in voor nummering. Selecteer vervolgens beide cellen.

Stap 3

Beweeg uw muis over de rechterbenedenhoek van de selectie - deze zou moeten veranderen van een verhoogde plus in een zwarte en platte plus. Wanneer dit gebeurt, drukt u op de linkermuisknop en sleept u de rand van de selectie naar de allerlaatste cel van de nummering.

Stap 4

Laat de muisknop los en Excel vult alle cellen die op deze manier zijn gemarkeerd met cijfers.

Stap 5

De beschreven methode is handig wanneer u een relatief klein aantal rijen of kolommen moet nummeren, en in andere gevallen is het beter om een andere versie van deze bewerking te gebruiken. Begin met het invoeren van een getal in de eerste cel van de gemaakte rij of kolom, selecteer het en vouw de vervolgkeuzelijst Vullen uit. Op het tabblad "Home" in het menu van de spreadsheeteditor wordt het in de opdrachtgroep "Bewerken" geplaatst. Selecteer de opdracht Progressie in deze lijst.

Stap 6

Specificeer de richting van de nummering door het vakje naast "By Rows" of "By Columns" aan te vinken.

Stap 7

Selecteer in het gedeelte "Type" de methode om de cellen met cijfers te vullen. Normale nummering komt overeen met het item "rekenkunde", maar hier kunt u de getallen in geometrische progressie instellen en verhogen, evenals het gebruik van verschillende opties voor kalenderdatums instellen.

Stap 8

Voor normale nummering laat u de standaard (één) in het veld Stap staan, en als de nummers in een andere stap moeten toenemen, voert u de gewenste waarde in.

Stap 9

Geef in het veld "Limietwaarde" het nummer op van de laatste cel die moet worden genummerd. Klik daarna op OK en Excel vult de kolom of rij met getallen volgens de opgegeven parameters.

Aanbevolen: