Bladen Nummeren In Word

Inhoudsopgave:

Bladen Nummeren In Word
Bladen Nummeren In Word

Video: Bladen Nummeren In Word

Video: Bladen Nummeren In Word
Video: paginanummer vanaf de Inleiding 2024, Mei
Anonim

Vrij omvangrijke documenten worden vaak gemaakt met behulp van de Microsoft Office Word-tekstverwerker, wat erg onhandig is om te navigeren zonder paginanummering. Deze applicatie heeft een vrij eenvoudig te gebruiken functie voor het toevoegen van getallen, waardoor je ze op verschillende manieren op de vellen van het document kunt plaatsen.

Bladen nummeren in Word
Bladen nummeren in Word

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start een tekstverwerker en laad het document waarvan u de pagina's wilt nummeren. Als u net begint met het maken van dit document, houd er dan rekening mee dat u de nummeringsfuncties niet volledig kunt gebruiken totdat het op één pagina met meer thee is gevuld. Een andere voorwaarde voor het activeren van de benodigde knoppen in het programmamenu is het werken in de modus "Structuurmarkering" of "Concept". Knoppen voor het wisselen van modi bevinden zich in de rechterbenedenhoek van het programmavenster, naast de zoomschuifregelaar.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Invoegen" en open in de groep "Kop- en voetteksten" de vervolgkeuzelijst "Paginanummer" - deze bevat vier subsecties, die elk verschillende opties bevatten voor de locatie van nummers op de pagina's. U kunt ervoor kiezen om ze bijvoorbeeld aan de bovenrand van de linker- of rechterbovenrand te plaatsen, in het midden van de hoogte van de linker- of rechteruitsnede van het vel, etc. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, zal Word de pagina's nummeren, een ander tabblad aan het menu toevoegen - "Werken met kop- en voetteksten: Ontwerp" - en de bewerkingsmodus voor paginanummers inschakelen.

Stap 3

Gebruik de besturingselementen van de opdrachtgroep Positie op het nieuwe tabblad om de grootte van de inspringingen vanaf de rand van het blad en vanaf de tekst in te stellen. Hier kunt u ook een ander ontwerp van nummering op even en oneven pagina's van het document instellen, evenals een speciaal ontwerp van het titelpaginanummer. Om dit te doen, klikt u eerst op de knop "Opties" en vinkt u de vakjes aan die u nodig hebt. Ga vervolgens naar de gewenste pagina (even, oneven, titel) en selecteer in dezelfde vervolgkeuzelijst "Paginanummer" - het wordt gedupliceerd in de allereerste groep opdrachten van dit tabblad - een andere versie van het nummerontwerp. U hoeft dit niet voor elke pagina afzonderlijk te doen - de keuze voor één even (of oneven) pagina heeft invloed op alle andere even (oneven) pagina's, zowel bestaande als later getypte. Als u de geselecteerde nummerplaatsingsoptie niet leuk vindt, kunt u deze vervangen met behulp van de elementen van dezelfde vervolgkeuzelijst "Paginanummer".

Aanbevolen: