Pagina's Nummeren In Word

Inhoudsopgave:

Pagina's Nummeren In Word
Pagina's Nummeren In Word

Video: Pagina's Nummeren In Word

Video: Pagina's Nummeren In Word
Video: Word paginanummering vanaf derde pagina - automatische paginanummering in Word vanaf latere pagina 2024, Mei
Anonim

Vaak is het bij het maken van documenten in Word, vooral omvangrijke, vereist om de pagina's te nummeren. Het is onhandig om het handmatig te doen, en het is niet nodig om te lijden, omdat een teksteditor deze taak "op de machine" perfect aankan.

Pagina's nummeren in Word
Pagina's nummeren in Word

Regelmatige nummering vanaf de eerste pagina

Het is vrij eenvoudig om een genummerd document in Word te maken wanneer het rapport op volgorde gaat vanaf de titelpagina. Klik op "invoegen", aan de rechterkant van het paneel, selecteer "paginanummer" → "paginanummerformaat".

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer de gewenste locatie van het nummer in het vervolgkeuzemenu. Het document wordt "automatisch" genummerd.

De stijl en het ontwerp van nummers op oneven en even pagina's kunnen verschillen. U kunt dit effect bereiken door de kop- en voetteksten te activeren. Ga om te beginnen naar de "eigenaar" en open de menu-items "opties" → "verschillende kop- en voetteksten voor even en oneven pagina's" → "koptekst (voettekst)".

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer vervolgens uit de door de teksteditor voorgestelde versies degene die u leuk vindt en doe dit afzonderlijk voor het eerste en tweede blad.

Hoe te nummeren in het "Woord" vanaf de tweede pagina

Als u het document vanaf de tweede pagina wilt nummeren, zijn er mogelijk opties:

1. Als er geen nummer op de eerste pagina staat, en de tweede is genummerd met twee. Simpel gezegd, u moet het nummer van de titelpagina verwijderen. Om dit te doen, voert u de volgende stappen uit - dubbelklik bovenaan of onderaan de pagina, vink in de "parameters" "speciale koptekst voor de eerste pagina" aan.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer in de kop "invoegen" de kop- of voettekst en wijzig deze. Wis het overbodige nummer oubollig, gebruik de delete-knop.

2. Wanneer de tweede pagina het nummer "1" heeft. Doe hetzelfde als in de eerste alinea. Verschillen in instellingen, zet nul in de "start" kolom. Sluit na deze manipulaties het venster met kop- en voetteksten. Het resultaat is dat u dit krijgt: het nummer van de eerste pagina "0" is verborgen en het nummer "1" pronkt op het tweede blad.

Een document nummeren vanaf pagina drie

U kunt het document ook vanaf de derde pagina nummeren. Dit is net zo eenvoudig te doen als in de eerste twee gevallen. Het punt is om het document in secties op te splitsen. Plaats de cursor op de laatste regel van de tweede pagina en volg de ketting "pagina-indeling" → "break" → "volgende pagina". Plaats de cursor in de boven- of benedenhoek van de derde pagina, dubbelklik met de rechtermuisknop, zet daarbij de kop- en voetteksteditor aan en verdeel de pagina in twee secties. Je krijgt zo'n beeld.

Afbeelding
Afbeelding

Ga naar het invoegmenu en volg hetzelfde pad als voor eenvoudige paginering. Op deze manier kunt u pagina's nummeren vanaf de vierde, de vijfde, enzovoort. Stel in dit geval een willekeurig serienummer in. Wis de nummers van de eerste bladen handmatig met de knop "verwijderen".

Aanbevolen: