Hoe Roodheid In Het Gezicht Te Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Roodheid In Het Gezicht Te Verwijderen In Photoshop
Hoe Roodheid In Het Gezicht Te Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Roodheid In Het Gezicht Te Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Roodheid In Het Gezicht Te Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Bij het verwerken van afbeeldingen die bij koud weer zijn gemaakt, heeft men te maken met de noodzaak om de schaduw van een rode huid te corrigeren. Dit kan met een masker en selectieve kleurcorrectie.

Hoe roodheid in het gezicht te verwijderen in Photoshop
Hoe roodheid in het gezicht te verwijderen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding in Photoshop met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Gebruik de optie Selectieve kleur in de groep Nieuwe aanpassingslaag in het menu Laag om een aanpassingslaag aan de foto toe te voegen.

Stap 2

Selecteer in de lijst Kleuren van de filterinstellingen die worden geopend het item Rood. Terwijl u de kleurverandering op het rode deel van de huid bewaakt, gebruikt u de schuifregelaars om de hoeveelheid zwart en magenta te verminderen. Pas de rest van de tinten aan zodat het bewerkte fragment een natuurlijke uitstraling krijgt. U kunt negeren wat er met de kleuren in alle andere delen van de afbeelding gebeurt.

Stap 3

In plaats van Selective Color kun je in dezelfde groep de optie Tint/verzadiging gebruiken. Selecteer het item Rood of Magentas uit de lijst Bewerken in de filterinstellingen, afhankelijk van welke componenten de overhand hebben in het bewerkte gebied. Wijzig de tint en verzadiging van de kleur met behulp van de regelaars Tint en Verzadiging.

Stap 4

Klik op het masker van de aanpassingslaag en pas de optie Omkeren toe uit de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding. Het filter verdwijnt en het masker verandert van wit in zwart.

Stap 5

Herstel het effect van de aanpassingslaag op de rode huid. Om dit te doen, maakt u het masker erboven lichter met het gereedschap Ontwijken en selecteert u het item Schaduwen in de lijst Bereik in het Optiepaneel. Als je het masker per ongeluk meer lichter maakt dan nodig is, maak het dan donkerder met de Burn Tool.

Stap 6

Een andere manier om roodheid te verwijderen is om het beeld in de kleurkanalen te corrigeren. Maak een kopie van de afbeelding met de optie Laag dupliceren in het menu Laag en open het palet Kanalen.

Stap 7

Door achtereenvolgens op de blauwe en groene kanalen te klikken, kun je zien dat de roodheid eruitziet als een donker gebied. Verlicht dit gedeelte voorzichtig in beide kanalen. Behandel eerst het kanaal, waarbij de rode plek duidelijker naar voren komt. U kunt het resultaat van de correctie controleren door het RGB-kanaal in te schakelen.

Stap 8

Voor een realistisch beeld mengt u het origineel met de gecorrigeerde versie. Schakel hiervoor over naar het lagenpalet en verlaag de waarde van de parameter Dekking voor de gewijzigde afbeelding.

Stap 9

Sla de geretoucheerde foto op als een jpg-bestand met de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: