Hoe Maak Je Een "oud" Gezicht

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een "oud" Gezicht
Hoe Maak Je Een "oud" Gezicht

Video: Hoe Maak Je Een "oud" Gezicht

Video: Hoe Maak Je Een
Video: 31 GEWELDIGE TOEPASSINGEN VOOR ALOË VERA 2024, April
Anonim

Gezichtsveroudering is een zeer complexe retouchering die wordt uitgevoerd door hooggekwalificeerde specialisten. Maar met Adobe Photoshop kun je op een eenvoudige manier een oud gezicht maken dat zelfs voor beginners toegankelijk is.

Veroudering van het gezicht
Veroudering van het gezicht

Noodzakelijk

Hulpmiddelen: Adobe Photoshop CS2 of hoger

instructies:

Stap 1

Je moet twee foto's maken: de originele - het gezicht waarin je ouder wilt worden, en de foto waarop de oude persoon is vastgelegd.

Open de oude man-afbeelding in Adobe Photoshop (Ctrl + O) en kopieer deze naar het klembord. Het is logisch om niet de hele afbeelding te kopiëren, maar alleen het gezicht. Om dit te doen, selecteert u het gereedschap Lasso (L) en schetst u het gewenste gebied ermee. Wanneer u de muisknop loslaat, verschijnt er een dunne stippellijn rond de selectie. Selecteer in het menu "Bewerken" de optie "Kopiëren" (Ctrl + C).

Hoe te maken
Hoe te maken

Stap 2

Open de afbeelding met het gezicht dat u wilt verouderen.

Klik op het menu-item "Bewerken" "Plakken" (Ctrl + V).

Omdat de afbeeldingen in grootte kunnen variëren, moet de bovenste laag worden geschaald. Selecteer hiervoor het item "Vrije transformatie" in het menu "Bewerken". Er verschijnen markeringen rond de afbeelding, door eraan te trekken, kunt u de afbeelding vergroten, verkleinen en uitrekken.

Zorg ervoor dat de kanteling van het hoofd in beide portretten hetzelfde is. Om dit te doen, beweegt u de muiscursor iets weg van een van de markeringen totdat het pictogram verandert in een dubbele boogpijl. Gebruik vervolgens de linkermuisknop om de kanteling van de afbeelding te wijzigen. Druk op de Enter-toets om de wijzigingen te accepteren.

Hoe te maken
Hoe te maken

Stap 3

Stel in het deelvenster Lagen de dekking van de bovenste laag in op ongeveer 50 procent (F7). De exacte waarde is afhankelijk van de helderheid en belichting in de foto. Nu zal de onderste laag door de bovenste heen zichtbaar zijn.

Hoe te maken
Hoe te maken

Stap 4

Schakel opnieuw naar de modus Vrije transformatie en bereik, door de bovenste laag uit te rekken en van positie te veranderen, het maximale samenvallen van de portretten. Selecteer het gummetje (E) en verwijder het overtollige. Stel vervolgens de druk in op ongeveer 30 procent en gebruik de gum om door de plaatsen te werken waar u de mismatch kunt zien. Besteed bijzondere aandacht aan de ogen, neus en mond.

Hoe te maken
Hoe te maken

Stap 5

Tot slot dien je de kleurtint van de toplaag aan te passen aangezien huidskleur en toon kan verschillen. Ga hiervoor naar het menu "Afbeeldingen" en selecteer "Kleurbalans" in het submenu "Aanpassingen". Gebruik de schuifregelaars om de kleurtint aan te passen zodat deze overeenkomt met beide foto's.

Stap 6

Sla het werkresultaat op (Shift + Ctrl + S).

Aanbevolen: