Hoe De Videokaart In Het BIOS In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart In Het BIOS In Te Schakelen
Hoe De Videokaart In Het BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe De Videokaart In Het BIOS In Te Schakelen

Video: 2e Videokaart uitschakelen 2022, November
Anonim

Als je een moederbord hebt met een geïntegreerde videokaart, maar je besluit een discrete te installeren, moet je deze na het uitvoeren van deze procedure mogelijk ook inschakelen. Dit komt doordat niet altijd en op geen enkel moederbordmodel automatisch wordt geschakeld tussen de ingebouwde en discrete kaarten.

Hoe de videokaart in het BIOS in te schakelen
Hoe de videokaart in het BIOS in te schakelen

Het is nodig

Windows-computer

instructies:

Stap 1

U kunt de videokaart inschakelen in het BIOS-menu. Om het BIOS-menu te openen, drukt u onmiddellijk op Del nadat u de computer hebt aangezet. Soms kunnen hiervoor andere toetsen worden gebruikt. Welke op uw moederbord wordt gebruikt, kunt u vinden in de instructies ervoor. Als u geen tijd heeft om op het beginscherm van het inschakelen van de computer op de gewenste toets te drukken, moet u deze opnieuw opstarten.

Stap 2

Als je eenmaal in het BIOS bent, zoek je het gedeelte waar je kunt kiezen welke videokaart je wilt gebruiken. Meestal is de optie voor bordselectie te vinden in het gedeelte Chipset. Zoek in dit gedeelte de regel Boot Graphic Adapter Priority (op sommige moederborden heet de optie voor het kiezen van een videokaart First Display Boot)

Stap 3

Selecteer deze regel en druk op Enter. Daarna zijn er opties om te kiezen, waaronder PCI Express of gewoon PCI. Kies deze optie. Dit betekent dat de computer een videokaart gebruikt die is aangesloten op de PCI Express-bus. Het apparaat is nu ingeschakeld. Selecteer Afsluiten in BIOS en vervolgens Opslaan / Afsluiten. De computer zal opnieuw opstarten. De volgende keer dat u het opstart, gebruikt het systeem een ​​aparte grafische kaart.

Stap 4

Als u het gebruik van een videokaart die is aangesloten op de PCI Express-poort hebt geactiveerd, maar nadat u het BIOS hebt verlaten en de instellingen hebt opgeslagen, wordt deze nog steeds niet gebruikt, dan kunnen er slechts twee redenen zijn. Ofwel is de discrete videokaart defect of, waarschijnlijker, hebt u hem niet volledig op de PCI Express-poort aangesloten. Controleer de verbinding. De kaart moet goed vast zitten.

Stap 5

U kunt de videokaart ook inschakelen zonder het BIOS te openen. Deze methode is geschikt voor diegenen die de BIOS-invoersleutel niet op het moederbord konden vinden. U moet een BIOS-emulator downloaden die u vanaf uw bureaublad kunt uitvoeren. Het werk van de emulator verschilt niet van het werk in het BIOS zelf. Dit hulpprogramma is volledig gratis en weegt slechts 20 megabyte.

Populair per onderwerp