Toegang Tot Bestanden Instellen

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Bestanden Instellen
Toegang Tot Bestanden Instellen

Video: Toegang Tot Bestanden Instellen

Video: Toegang Tot Bestanden Instellen
Video: Webinar Behandeldienst: instellen van bevoegd gezag en behandeldienst 2024, April
Anonim

Er zijn situaties waarin het nodig is dat meerdere gebruikers toegang verlenen tot bepaalde documenten of bestanden. Bijvoorbeeld als uw kantoorpersoneel met hetzelfde te updaten klantenbestand moet werken. Of wanneer bestellingen en instructies ter beoordeling aan een gemeenschappelijke map worden toegevoegd. Bestanden en mappen delen is niet zo moeilijk.

Toegang tot bestanden instellen
Toegang tot bestanden instellen

instructies:

Stap 1

In de Windows-omgeving is een speciale interface genaamd Simple File Sharing gemaakt waarmee meerdere gebruikers tegelijk toegang kunnen krijgen tot een bestand (map) dat zich op één computer bevindt. Selecteer de map die u wilt delen, klik er met de rechtermuisknop op en er wordt een pop-upmenu geopend. Selecteer "Delen en beveiliging". Vink in het dialoogvenster dat wordt geopend het vakje aan naast de optie "Deze map delen". Geef in het veld "Delen" de naam op van de map waaronder gebruikers deze op het netwerk zullen zien. Deze kan verschillen van de naam van de lokale map. Stel vervolgens uw eigen toegangsopties in, inclusief de mogelijkheid voor gebruikers om wijzigingen aan te brengen in de bestanden in deze map.

Stap 2

Configureer toegangsniveaus (permissietypes): volledig, wanneer gebruikers acties kunnen uitvoeren op de gedeelde map, een niveau waarop gebruikers de inhoud van bestanden kunnen wijzigen en een niveau waarop gebruikers alleen openbare bestanden kunnen bekijken. Houd er rekening mee dat dit het laatste niveau is dat standaard door het systeem wordt toegewezen.

Stap 3

Om de toegang tot een specifiek bestand te configureren, selecteert u het tabblad "Beveiliging" in de bestandseigenschappen. Daar ziet u een lijst met gebruikers die al toegang hebben tot dit bestand (indien aanwezig). U kunt deze lijst wijzigen door de gebruikerstoegang tot het bestand te wijzigen - toevoegen, verwijderen, machtigingen wijzigen. Op het tabblad ziet u twee velden - "Groepen" en "Gebruikers", waarin de lijst met gebruikers die gedeelde toegang tot het bestand hebben, daadwerkelijk verandert. Onder aan het venster kunt u de optie wijzigen - door het vakje naast de opties "Weigeren" of "Toestaan" aan en uit te vinken. Houd er rekening mee dat zelfs als de toestemming niet duidelijk is gedefinieerd, dit niet betekent dat de toegang tot het bestand wordt geweigerd - het kan worden toegestaan door de instellingen van de bovenliggende map. Vink het vakje naast de gewenste optie aan om de toegang te weigeren.

Aanbevolen: