Hoe Maak Je Een Poster In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Poster In Photoshop
Hoe Maak Je Een Poster In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Poster In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Poster In Photoshop
Video: Een poster maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Met behulp van Photoshop kunt u niet alleen foto's retoucheren, maar ze ook veranderen in heldere en ongewone posters, waardoor de originele afbeelding op de foto radicaal wordt getransformeerd. Nadat je de techniek van het maken van een glanzende poster onder de knie hebt, kun je later originaliteit en aantrekkelijkheid toevoegen aan zelfs de meest gewone foto, die niet verschilt in hoogwaardige opname en compositie. Om een poster te maken, heb je de nieuwste versies van Adobe Photoshop nodig.

Hoe maak je een poster in Photoshop
Hoe maak je een poster in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open in Photoshop de foto waar je een poster van gaat maken. Knip de figuur van een persoon op een handige manier uit de achtergrond; verwijder de achtergrond. Maak vervolgens een nieuw document, vul het met een zwarte achtergrond en plak het na het kopiëren van de uitgesneden menselijke vorm in de foto op de zwarte achtergrond. Geef de nieuwe laag een naam.

Stap 2

Zoom in om het gezicht in de foto te retoucheren met het Retoucheerpenseel ter plaatse en het Retoucheerpenseel voor retoucheren. Elimineer onvolkomenheden in de huid en strijk deze vervolgens glad door de laag met de menselijke vorm te dupliceren en het Surface Blur-filter erop toe te passen.

Stap 3

Voeg een masker toe aan de gedupliceerde laag en schilder over alle gebieden op de foto die niet vervaagd hoeven te worden, zodat alleen de onbedekte huid overblijft - gezicht, nek en armen. Verlaag de dekking van de laag naar 50%.

Stap 4

Maak nog een laag voor lichteffecten en plaats deze helemaal bovenaan het lagenpalet. Selecteer een zacht wit penseel uit de gereedschapskist en schilder over een willekeurig gebied dat het hoofd van de persoon en het gebied eromheen omvat. Verander vervolgens de Overvloeimodus van de laag naar Overlay en verminder de dekking naar 50%.

Stap 5

Voeg twee aanpassingslagen toe door de optie Vorige laag gebruiken om uitknipmasker te maken te activeren.

Kies in het menu Laag het tabblad Nieuwe aanpassingslaag en kies vervolgens Curven. Corrigeer de rondingen. Doe vervolgens hetzelfde in de parameter Helderheid en contrast.

Stap 6

Maak een nieuw penseel om de achtergrond te stylen. Maak een nieuw document van elk formaat met een zwarte achtergrond, selecteer het gereedschap Rechthoek op de werkbalk en teken een rechthoek op een nieuwe laag. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Lijnpad met de optie Potlood. De lijn van de rechthoek moet 1 pixel zijn en moet grijs van kleur zijn.

Stap 7

Selecteer in het menu Inage de optie Bijsnijden en pas deze aan zodat het deel van de afbeelding rond de rechthoek verdwijnt. Verberg de achtergrondlaag, open vervolgens het menu Bewerken en gebruik de optie Penseelvoorinstelling definiëren om het penseel op te slaan.

Stap 8

Ga naar de posterbox. Maak een nieuwe laag en plaats deze onder de originele foto. Stel de parameters voor het penseel in op Shape Dynamics, Scattering, Smoothing. Gebruik je penseel willekeurig om rechthoekige vormen rond de vorm op de foto te maken.

Stap 9

Maak nog een laag en plaats deze boven de rechthoekige penseellaag. Gebruik de Lasso-tool met een 20 px Feather-parameter, teken een vloeiende selectie rond de vorm en pas het Render> Clouds-filter erop toe. Verander de Overvloeimodus van de laag naar Normaal en dupliceer de wolkenlaag meerdere keren.

Stap 10

Ga om de beurt naar elk van de gedupliceerde lagen en pas de functie Vrije transformatie> Verdraaien toe op de wolken. Laat de wolken de contouren van het lichaam van de persoon op de foto volgen. Het blijft om de poster te corrigeren - maak een nieuwe aanpassingslaag en verander de overvloeiparameter in Kleur.

Stap 11

Voeg gloed, kleurvlekken en lichtstralen toe met behulp van het filter Bewegingsonscherpte met de optie Scherm overvloeien. Wis die delen van de tekening die niet mogen gloeien met een gum.

Aanbevolen: