Hoe De Randen Donkerder Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Randen Donkerder Te Maken?
Hoe De Randen Donkerder Te Maken?

Video: Hoe De Randen Donkerder Te Maken?

Video: Hoe De Randen Donkerder Te Maken?
Video: Zelf je raam plaatsen met Roger 2024, Mei
Anonim

Het verdonkeringseffect aan de randen van foto's wordt vrij vaak gebruikt. Hiermee kunt u de aandacht vestigen op de belangrijkste objecten op de foto of de foto meer persoonlijkheid geven. Het meest gebruikte grafische bewerkingsprogramma van Adobe heeft nu een nieuw filter toegevoegd, Lens Correction. Het gebruik van dit filter is nodig om fotografieproblemen veroorzaakt door de cameralens te corrigeren. Dit kan negatieve vervorming, lichtafval, etc. zijn. Hoewel de toepassing van dit effect zwak is, heeft het toch een sterk effect op het beeld.

Hoe de randen donkerder te maken?
Hoe de randen donkerder te maken?

instructies:

Stap 1

Maak een kopie van de laag. Ga hiervoor als volgt te werk: selecteer in het bovenste menu Laag (Laag) en selecteer Nieuw (Nieuw). Klik vervolgens op "Kopieer naar een nieuwe laag" (Laag via Kopiëren). In het paneel ziet u een kopie van de laag. Het moet boven de achterste laag zijn.

Stap 2

Open het filter Lenscorrectie. Nu moet je de gemaakte kopie van de laag selecteren (standaard heet deze "Laag 1"). Selecteer Filter in het bovenste menu. Nu moet je Vervormen (Vervorming) selecteren. En selecteer vervolgens Lenscorrectie. Om verder te kunnen werken heeft u verschillende functies nodig, deze bevinden zich in een nieuw venster.

Stap 3

U moet het netwerk uitschakelen. Show Grid bevindt zich aan de onderkant van het venster. Schakel het selectievakje naast dit label uit.

Stap 4

U moet de Effect-schuifregelaar van Vignet slepen. Dit moet worden gedaan voor meer gladheid. Vrijwel alle functies die beschikbaar zijn in "Lenscorrectie" " bevinden zich aan de rechterkant van het venster. Als je goed kijkt, zie je dat ze in groepen zijn verdeeld. In dit venster hebben we maar twee opties nodig. Ze bevinden zich in de Vignet-groep. Deze opties zijn essentieel om problemen bij het gebruik van cameralenzen op te lossen. Maar met behulp van hen kunt u een bepaalde hoeveelheid detail in de foto gladstrijken. Laten we ze eens nader bekijken: Optie Bedrag (effect) - bepaalt de mate van anti-aliasing. Als u de schuifregelaar naar links sleept, vervagen de randen van de foto.

Stap 5

Het middelpunt moet worden uitgelijnd. Onder de optie Effect staat de optie Middelpunt. Het bepaalt hoe ver het verdonkeringseffect zich vanaf het midden van het beeld uitstrekt. Sleep de schuifregelaar naar rechts of links om alleen de rand glad te strijken of omgekeerd van het midden van de foto.

Stap 6

Als u tevreden bent met het resultaat, klikt u op OK om de wijzigingen op te slaan.

Stap 7

Voeg een effect toe. Om dit te doen, moet u de dekking van de laag instellen. Als je denkt dat de foto erg wazig is, kun je de dekking van de laag verlagen.

Aanbevolen: