Hoe Leer Je Tekenen Met Een Muis

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Tekenen Met Een Muis
Hoe Leer Je Tekenen Met Een Muis

Video: Hoe Leer Je Tekenen Met Een Muis

Video: Hoe Leer Je Tekenen Met Een Muis
Video: HOE TEKEN JE EEN MUIS VAN DE LETTER M? LEREN TEKENEN 2024, April
Anonim

Professionele illustratoren en ontwerpers gebruiken een grafisch tablet om te tekenen. Hiermee kunt u dezelfde handbewegingen simuleren die een kunstenaar maakt bij het tekenen op een gewoon vel papier. Dat geeft hem meer mogelijkheden. Daarnaast is tekenen op een tablet veel handiger dan met een muis. Als u echter een muis wilt gebruiken, is dat ook goed mogelijk.

Hoe leer je tekenen met een muis
Hoe leer je tekenen met een muis

Noodzakelijk

hoogwaardige comfortabele muis

instructies:

Stap 1

Als je op dit moment niet de mogelijkheid hebt om een tablet aan te schaffen, of je weet nog niet zeker of je deze wel nodig hebt, probeer dan eens te tekenen met een muis. Open gewoon een grafische editor (raster, zoals Photoshop of vector, zoals CorelDraw en Adobe Illustrator), zoek een tekenles voor beginners en begin ermee. Het is heel goed mogelijk om met een muis een behoorlijk fatsoenlijke tekening te maken. Een ander ding is dat het veel tijd zal kosten en inspanning zal vergen. Sommigen redden het echter met een muis en gaan geen tablet kopen. Het komt voor dat een persoon zo gewend raakt aan het tekenen met een muis dat het moeilijk voor hem is om over te schakelen naar een tablet.

Stap 2

Een van de problemen met tekenen met een muis is dat de lijnen moeilijk glad en gelijkmatig te maken zijn, ze kunnen verward raken en in zigzaglijnen veranderen. Dit kan tot op zekere hoogte worden gecompenseerd door herhaaldelijk de schaal van het document te vergroten, zodat het handiger is om de details te tekenen. Van tijd tot tijd kunt u uitzoomen en het resultaat evalueren. In plaats van te proberen een lange lijn te trekken, is het beter om meer individuele streken en streken te gebruiken. Als je een rechte lijn nodig hebt, gebruik dan het juiste gereedschap in de editor en pas de gewenste dikte en kleur aan.

Stap 3

Neem bij het tekenen van eenvoudige afbeeldingen zoals een sneeuwpop of een kerstboom geometrische vormen als basis - cirkels, driehoeken, enz., en vul ze vervolgens met kleur, voeg licht en schaduw en details toe. Om zelfs over een bepaald gebied te schilderen, selecteer het eerst en schilder dan over - op deze manier kun je niet verder gaan dan het gebied en de tekening zal netjes zijn.

Stap 4

Er is nog een manier. Schets de contouren van de tekening op een gewoon vel papier met potlood, foto of scan, open de afbeelding in een grafische editor en teken de contouren en schilder daar. In Photoshop is het handig om lagen te gebruiken zodat er geen sporen van een potloodtekening in het uiteindelijke beeld achterblijven.

Aanbevolen: