Spaties Verwijderen In Word

Inhoudsopgave:

Spaties Verwijderen In Word
Spaties Verwijderen In Word

Video: Spaties Verwijderen In Word

Video: Spaties Verwijderen In Word
Video: Word Dubbele Spaties verwijderen 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Word is ontworpen voor het maken en bewerken van tekstdocumenten. Als uw tekst veel onnodige spaties bevat, kunt u dit probleem op verschillende manieren in Word oplossen.

Spaties verwijderen in Word
Spaties verwijderen in Word

instructies:

Stap 1

Spatie verwijst naar verborgen opmaaktekens, in feite is het een onafhankelijk afdrukbaar teken, het vindt plaats in het document. Als u heeft ingesteld om deze onzichtbare tekens te verbergen, ziet u alleen de lege ruimte tussen woorden. Tegelijkertijd is het niet altijd mogelijk om met het oog te bepalen hoeveel spaties er in de tekst zijn - een of meer.

Stap 2

Om te weten waar u extra spaties moet verwijderen, maakt u de opmaaktekens zichtbaar. Open hiervoor het tabblad "Home" en klik op de knop met het "¶"-symbool in de groep "Alinea". In het document worden alle spaties gemarkeerd met een "•", het wordt niet afgedrukt, maar het vergemakkelijkt de oriëntatie in de tekst.

Stap 3

Plaats de cursor na de extra spatie en druk op de Backspace-toets - de spatie wordt verwijderd. U kunt ook de cursor voor de extra spatie plaatsen en op de Del-toets drukken. Deze methoden zijn geschikt als u een klein stukje tekst bewerkt. Het is beter om een andere methode te gebruiken om spaties in een groot document te verwijderen.

Stap 4

Selecteer een stuk tekst of een heel document. Klik op het tabblad Start en ga naar het gedeelte Bewerken. Klik op de knop "Vervangen". Zorg ervoor dat in het geopende venster het tabblad "Vervanging" actief is. Voer meerdere spaties in het veld Zoeken in en slechts één in het veld Vervangen door. Klik op de knop "Alles vervangen".

Stap 5

Wees voorzichtig, spaties in het vervangingsvenster worden op geen enkele manier aangegeven. Als er dubbele spaties in uw tekst zijn, plaatst u twee spaties in het venster "Zoeken", als er drievoudige spaties zijn - drie, respectievelijk. Mogelijk moet u de actie meerdere keren herhalen voor een ander aantal extra spaties.

Stap 6

Na het uitvoeren van elke opdracht, laat de Word-editor u weten hoeveel vervangingen er in de tekst zijn aangebracht. Wanneer u klaar bent met het vervangen van meerdere spaties door één, sluit u het venster Vervangen. U kunt het resultaat evalueren door dezelfde modus voor het weergeven van alineamarkeringen en andere verborgen opmaaktekens in te schakelen.

Aanbevolen: