Alle Spaties In Word Verwijderen

Inhoudsopgave:

Alle Spaties In Word Verwijderen
Alle Spaties In Word Verwijderen

Video: Alle Spaties In Word Verwijderen

Video: Alle Spaties In Word Verwijderen
Video: Word Dubbele Spaties verwijderen 2024, Mei
Anonim

Extra spaties bederven niet alleen visueel de voltooide tekst, maar verraden ook het onprofessionalisme van de auteur. Meestal worden dergelijke teksten niet gemaakt, maar van internet gedownload als samenvattingen, scripties, enz. Het handmatig verwijderen van elke extra ruimte is tijdrovend en energieverslindend, maar u kunt profiteren van automatische verwijdering.

Alle spaties in Word verwijderen
Alle spaties in Word verwijderen

Noodzakelijk

Microsoft Word-programma

instructies:

Stap 1

Selecteer alle tekst met onjuiste spaties en tabs aan het begin en einde van regels. Een van de redenen voor extra spaties is wanneer de gebruiker de inspringing en rode lijn vervangt door meerdere spaties. Om een dergelijk probleem te voorkomen, wordt aanbevolen om "Inspringen" te selecteren in de regel "Inspringen / Eerste regel" op het tabblad "Inspringingen en afstand" in het menu "Opmaak / alinea". De standaardwaarde voor inspringen is 1,27 cm.

Stap 2

Stel de uitlijning in op het midden - hierdoor worden de spaties verwijderd. Nu kunt u de gewenste uitlijning instellen, de wijzigingen worden opgeslagen (breedte uitlijning wordt beschouwd als de standaard uitlijning).

Stap 3

Besteed aandacht aan de uitlijningsmethoden voor verschillende delen van de tekst (koppen zijn gecentreerd, opschriften zijn juist). Als er een dergelijke behoefte is, is het de moeite waard om de spatie te vervangen door een alineamarkering. Voer hiervoor een spatie in (druk op de spatiebalk) in de regel "Zoeken" in het menu "Bewerken / Vervangen". Roep het dialoogvenster op door op de knop "Meer" te klikken. Klik op de knop "Special" in het nieuwe venster en selecteer "Alineamarkering" in het menu. Daarna verschijnt de tekst "^ p" in de regel "Zoeken". Dit is een alineamarkering. Voeg deze alineamarkering "^ p" in de regel "Vervangen door" in en klik op de knop "Alles vervangen".

Stap 4

Druk tegelijkertijd op de toetsen CTRL en H. Met deze sneltoets verschijnt het venster Zoeken en vervangen.

Stap 5

Voer twee spaties in (druk twee keer op de spatiebalk) in de regel "Zoeken". Voer een spatie in (druk op de spatiebalk) in de regel "Vervangen door". Deze actie vervangt elke twee velden door één standaardveld.

Stap 6

Klik op de knop Alles vervangen.

Stap 7

Controleer het aantal vervangingen dat door de teksteditor is gemaakt. Wanneer dit getal nul wordt, worden alle dubbele spaties verwijderd.

Aanbevolen: