Wat Is Keygen

Inhoudsopgave:

Wat Is Keygen
Wat Is Keygen

Video: Wat Is Keygen

Video: Wat Is Keygen
Video: What is Keygen? How It Works? Practical Example | Cracking Software | Software Registration 2024, Mei
Anonim

Op internet kun je veel programma's downloaden, zowel betaald als gratis. Als de gebruiker niet voor het programma wil betalen, kan hij keygens gebruiken, waarvan het gebruik altijd risicovol is.

Keygen voorbeeld
Keygen voorbeeld

Betaald wordt gratis

Keygen (keygen) is een speciaal soort illegale software die sleutels genereert voor verschillende betaalde programma's, waarmee ze gratis worden. Zoals u kunt zien aan de functionaliteit van keygens, is het gebruik ervan illegaal, dus moeten ze op eigen risico en risico worden gebruikt.

Keygens zijn gemakkelijk te gebruiken en nemen niet veel ruimte in beslag. Om een van hen te gebruiken, start u het gewoon en klikt u op de knop "Genereren" of "Genereren". De resulterende code moet worden gekopieerd en geplakt bij het registreren van het programma.

Risico's bij het gebruik van keygens

In de regel worden keygens gratis verspreid, samen met de software waarvoor ze bedoeld zijn. Ze zijn geschreven met behulp van algoritmen die vergelijkbaar zijn met de algoritmen die worden gebruikt om virussen en Trojaanse paarden te maken. Om deze reden worden veel van hen door antivirussoftware als kwaadaardig geïdentificeerd. Dit is vaak waar.

Het gebruik van keygens is meestal een strafbaar feit vanwege inbreuk op het auteursrecht bij het gebruik van betaalde software. De ontwikkelaars van betaalde programma's begrijpen zelf dat iedereen zal proberen de vruchten van hun werk gratis te gebruiken. Daarom bestrijden ze dit doelbewust met behulp van complexe algoritmen voor het genereren van licentiesleutels, het creëren van databases van legale en illegale gebruikers, interactie met antivirussoftwareontwikkelaars en nog veel meer.

Rusland staat echter van jaar tot jaar op de eerste plaats in het gebruik van software zonder licentie. Dit komt door het feit dat de kosten van veel van hen aanzienlijk zijn. Daarbij komt nog de onbewerkte handhaving van inbreukmakers op het auteursrecht bij het gebruik van gelicentieerde producten. Meestal worden keygens uitgegeven voor populaire betaalde programma's zoals Office-suites van Microsoft, besturingssystemen van de Windows-familie, tekstherkenningsprogramma's (bijvoorbeeld Abbyy's FineReader) en grafische editors (Adobe Photoshop).

Gelicentieerde keygens

Sommige softwareontwikkelaars (meestal antivirussen) maken zelf keygens voor hun producten. Meestal zijn ze wegwerpbaar en zijn complexe algoritmen voor het genereren van codes erin ingebed, dus het zal voor hackers buitengewoon moeilijk zijn om ermee te werken. Het leven van "zwarte programmeurs" wordt ook bemoeilijkt door het feit dat ontwikkelaars proberen de algoritmen zo vaak mogelijk te veranderen, voor elke versie van hetzelfde programma die het heeft.

Aanbevolen: