Een Foto Invoegen In Een Word-document

Inhoudsopgave:

Een Foto Invoegen In Een Word-document
Een Foto Invoegen In Een Word-document

Video: Een Foto Invoegen In Een Word-document

Video: Een Foto Invoegen In Een Word-document
Video: How to insert images into a word document. 2024, Mei
Anonim

Tekstverwerker Microsoft Office Word wordt gebruikt, misschien wel vaker dan welke andere toepassing dan ook. Dit is een zeer geavanceerd programma, met een enorm aantal functies om niet alleen met teksten te werken, maar ook met afbeeldingen en andere mediaformaten. Het invoegen van een foto in een document voor deze "universele soldaat" van het kantoorfront is een triviale taak.

Een foto invoegen in een Word-document
Een foto invoegen in een Word-document

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Als de foto alleen op papier bestaat, digitaliseer hem dan - scan hem. Word heeft vreemd genoeg geen ingebouwde functies om met de scanner te werken, dus je zult de software moeten gebruiken die bij dit apparaat is geleverd. Onthoud de locatie en naam van het gemaakte gescande fotobestand.

Stap 2

Open het document waarin u de foto wilt invoegen in een tekstverwerker en plaats de cursor op de gewenste regel.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Invoegen" en klik op de knop "Afbeelding" in de groep "Illustraties" met opdrachten. Word opent een standaarddialoogvenster dat erg lijkt op het venster "Verkenner" - gebruik het om de foto te vinden die in het bestand is opgeslagen en klik op de knop "Invoegen".

Stap 4

De werking van de vorige stap kan worden vervangen door een simpele slepen-en-neerzetten - start de "Explorer", zoek het vereiste bestand in zijn venster en sleep het naar het geopende documentvenster.

Stap 5

Pas het formaat van de afbeelding aan de breedte van de pagina aan. Onmiddellijk na het invoegen van de foto zal Word de bewerkingsmodus inschakelen en het tabblad "Tekenhulpmiddelen" toevoegen aan het toepassingsmenu. In de meest rechtse groep commando's van dit tabblad - "Formaat" - zijn er twee velden waarmee u de breedte en hoogte van de afbeelding kunt wijzigen - gebruik ze. Er is ook een alternatieve manier - in de hoeken van het frame rond de foto bevinden zich ankerpunten, door ze met de muis te slepen, kan ook de schaal van de afbeelding worden gewijzigd.

Stap 6

Stel de positie van de afbeelding in ten opzichte van de tekst van het document. Een foto kan tekst overlappen, splitsen in bovenste en onderste fragmenten, een achtergrondafbeelding zijn, enz. Selecteer de gewenste optie door de vervolgkeuzelijst Positie in de opdrachtgroep Schikken op hetzelfde tabblad uit te vouwen.

Stap 7

Sla het document op met de foto erin ingevoegd. U kunt dit doen door de opdrachten Opslaan of Opslaan als in het tekstverwerkermenu te gebruiken. De afbeelding die u hebt ingevoegd, wordt ingesloten in het tekstdocumentbestand en heeft niets te maken met het fotobestand, dus u kunt verwijderen, hernoemen, verplaatsen, enz.

Aanbevolen: