Een Foto Invoegen In Een Kader

Inhoudsopgave:

Een Foto Invoegen In Een Kader
Een Foto Invoegen In Een Kader

Video: Een Foto Invoegen In Een Kader

Video: Een Foto Invoegen In Een Kader
Video: les 1 foto invoegen en rand er om heen 2024, Mei
Anonim

Veel verschillende foto's hebben zich op de computer verzameld, eenvoudig afdrukken is niet langer interessant. Wilt u dat uw foto's er eleganter en ongebruikelijker uitzien? Probeer er frames voor te gebruiken. Je kunt er gemakkelijk een groot aantal op internet vinden, of je kunt ze kopen in een set met andere add-ons voor fotoverwerking. Er ligt een interessant werk voor je om een foto in een lijst te plaatsen.

Een foto invoegen in een kader
Een foto invoegen in een kader

instructies:

Stap 1

Fotolijsten zijn in de regel in het formaat png, gif, jpg. Als de eerste twee formaten helemaal klaar zijn om foto's te plaatsen (ze hebben een leeg gebied om in te voegen), dan moet je in jpg-formaat het witte (meestal) gebied wissen, transparant maken.

Dus als u na het openen van het frame in Photoshop geen transparant gebied vindt dat geschikt is om een foto in te voegen, moet u dit voorbereiden. Selecteer op de werkbalk de "toverstaf" en klik deze ongeveer in het midden van het wit gevulde gebied. Wis het geselecteerde gebied met de opdracht "Bewerken" - "Wissen" of door op de toets "Verwijderen" te drukken. In plaats van vulling verschijnt er een dambord van vierkanten, dat wil zeggen een gebied zonder vulling (transparant).

Stap 2

Open nu de foto die u wilt inlijsten. Bekijk de inhoud (kijk of je alle afbeeldingen nodig hebt). Als u slechts een deel van de foto wilt omlijsten, gebruikt u de selectiehulpmiddelen - "rechthoekig gebied" of "ovaal gebied". Nadat u het gewenste deel van de afbeelding hebt geselecteerd, kunt u deze op een willekeurige manier kopiëren, bijvoorbeeld door op de toetscombinatie "Ctrl + C" in de Engelse lay-out te drukken.

Stap 3

Open het voorbereide frame en plak de gekopieerde afbeelding (druk op de toetsen "Ctrl + V"). De afbeelding wordt over het frame geplaatst. Het kan klein of heel groot zijn, willekeurig geplaatst. Door het gereedschap "Verplaatsen" te selecteren, geeft u het de gewenste vorm, grootte, op de plaats in het frame waar het zou moeten zijn.

Stap 4

Verander de lagen om de foto buiten het kader te plaatsen. De randlaag moet zich boven de fotolaag bevinden. Als je tevreden bent met het resultaat, voeg dan nog wat interessante details toe.

Stap 5

Om de foto volume te geven, om duidelijk te maken dat deze is ingelijst, voegt u een stijl toe aan de laag. Ga hiervoor naar "Lagen" - "Laagstijl" - "Overvloeiopties". Experimenteer hier met de parameters, definieer de schaduw, buitenste of binnenste gloed, enz. Kies de optie die u het leukst vindt.

Stap 6

Sla de voltooide foto op. Selecteer hiervoor "Opslaan als" in het menu "Bestand". Geef in het geopende venster het bestand een naam, selecteer de extensie.jpg, beeldkwaliteit. Je werk is voltooid.

Aanbevolen: