Een Foto Invoegen In Een Collage

Inhoudsopgave:

Een Foto Invoegen In Een Collage
Een Foto Invoegen In Een Collage

Video: Een Foto Invoegen In Een Collage

Video: Een Foto Invoegen In Een Collage
Video: Een fotocollage maken (Photoshop) 2024, April
Anonim

De belangrijkste technieken die worden gebruikt bij het invoegen van een afbeelding in een collage zijn om de originele achtergrond van de afbeelding geheel of gedeeltelijk te verwijderen, de grootte en kleur van de afbeelding te wijzigen en de overvloeimodus van de laag met de ingevoegde foto te wijzigen. Afhankelijk van het resultaat dat u wilt behalen, kunt u een van deze beeldverwerkingsmethoden of een combinatie hiervan kiezen.

Een foto invoegen in een collage
Een foto invoegen in een collage

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - bestand met collage;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Een van de makkelijke manieren om een foto in een collage in te voegen, is door de collage als fotolijst te gebruiken. Om dit te doen, maakt u een laag in het collagebestand die de zichtbare elementen van alle lagen van de afbeelding combineert door op Ctrl + Alt + Shift + E te drukken.

Stap 2

Maak een masker voor de collagelaag met behulp van de knop Laagmasker toevoegen in het lagenpalet. Selecteer met een van de selectiehulpmiddelen het gebied waarin de ingevoegde foto zich bevindt. Als de foto rechthoekig is, gebruikt u het gereedschap Rechthoekig selectiekader, om een elliptische selectie te maken, activeert u het hulpmiddel Elliptisch selectiekader. Met het gereedschap Veelhoeklasso kunt u een selectie maken van een complexere vorm.

Stap 3

Klik op het laagmasker en vul de selectie met zwart met behulp van de Paint Bucket Tool.

Stap 4

Voeg de foto in het collagebestand in met behulp van de optie Plaatsen in het menu Bestand. Verplaats de laag met de ingevoegde foto onder de laag met de collage. Wijzig de positie van de ingevoegde afbeelding zodat het deel van de foto dat u in de collage wilde invoegen, zichtbaar is in het transparante gebied dat bij het selectiepunt verschijnt. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de afbeelding te verplaatsen.

Stap 5

Als de foto te groot is, kunt u het formaat wijzigen en kantelen met de optie Vrije transformatie in het menu Bewerken.

Stap 6

U kunt een goed resultaat krijgen door een foto in een collage in te voegen door de overvloeimodus van de fotolaag te wijzigen. Het resultaat is een gedeeltelijk transparante foto bovenop andere collagedetails. De kleuren in de afbeelding veranderen afhankelijk van de overvloeimethode die u kiest. Om de overvloeimodus van een laag te wijzigen, selecteert u een van de items in de lijst met overvloeimodi, die zich in de linkerbovenhoek van het lagenpalet bevindt.

Stap 7

Een deel van het over elkaar heen geplaatste beeld kan op deze manier onder een masker worden verborgen. Om dit te doen, maakt u een masker voor de laag met de foto, selecteert u het penseel en schildert u over de delen van de afbeelding die u op het masker wilt verwijderen. Als u met zwart schildert, worden de geselecteerde gebieden volledig transparant, grijs vermindert de dekking, maar blijft zichtbaar.

Stap 8

Om een fotorealistische collage te krijgen, moet je de achtergrond van de ingevoegde foto verwijderen. Maak hiervoor een laagmasker en selecteer de achtergrond in de foto. Dit kan met de tool Kleurbereik, waarvan het instellingenvenster wordt geopend met de optie in het menu Selecteren. U kunt, zonder eerst een selectie te maken, met het penseel over het masker in de achtergrondgebieden schilderen met zwart.

Stap 9

Pas de kleuren van de foto aan het kleurenschema van de collage aan door het instellingenvenster te openen met de opties Kleurbalans of Curven in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding.

Stap 10

Als er schaduwen in de achtergrondafbeelding zijn, moet u de schaduw maken die door het geplakte object wordt geworpen. Om dit te doen, maakt u een afdruk van de zichtbare lagen met de combinatie van Ctrl + Alt + Shift + E en tekent u er schaduwen op met het gereedschap Branden.

Stap 11

Sla de collage met alle lagen op in een psd-bestand met behulp van de optie Opslaan in het menu Bestand.

Aanbevolen: