Tekst Zoeken In Excel

Inhoudsopgave:

Tekst Zoeken In Excel
Tekst Zoeken In Excel

Video: Tekst Zoeken In Excel

Video: Tekst Zoeken In Excel
Video: Nieuw in Excel 365 - X.ZOEKEN vervanger van VERT.ZOEKEN (en INDEX+MATCH) 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Excel wordt gebruikt om datasets op te slaan en te analyseren en heeft behoorlijk geavanceerde mechanismen om met spreadsheets te werken. De voorwaarden voor de zoekfunctie in dit programma kunnen zeer gedetailleerd worden aangepast om het meest nauwkeurige resultaat te verkrijgen, maar deze procedure vereist geen speciale training van de gebruiker.

Tekst zoeken in Excel
Tekst zoeken in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Start Excel, laad de tabel erin en plaats de invoegcursor op het gewenste blad in een willekeurige cel van de tabel. Op het tabblad "Start" van de spreadsheeteditor, door op de meest rechtse knop in de groep "Bewerken" van opdrachten te klikken, opent u de vervolgkeuzelijst "Zoeken en selecteren". Selecteer in de lijst met opdrachten de bovenste regel - "Zoeken". Het venster met zoekinstellingen, dat dan op het scherm verschijnt, kan ook worden opgeroepen met behulp van de "sneltoetsen" Ctrl + F.

Stap 2

Voer in het vak Zoeken de tekstwaarde in die u in de tabel wilt zoeken. Als u de zoektermen nader wilt specificeren, klikt u op de knop "Opties".

Stap 3

Soms moet u alleen naar een waarde zoeken in cellen die een speciale opmaak hebben - gevuld met een bepaalde kleur, met alleen tekst, alleen datums, alleen beschermd tegen wijzigingen, enz. Gebruik de vervolgkeuzelijst Indeling om deze functies aan te geven.

Stap 4

Als de gevonden waarden exact moeten overeenkomen met de case van het ingevoerde sjabloon, vink dan het selectievakje "Match case" aan. Vink voor een exacte zoekopdracht het vakje "Hele cel" aan, anders worden er waarden gevonden waarin het opgegeven voorbeeld slechts een integraal onderdeel is.

Stap 5

Standaard is het zoekgebied beperkt tot het huidige blad. Als u het wilt uitbreiden naar het hele document, wijzigt u de waarde in het veld "Zoeken naar".

Stap 6

De opgegeven tekst kan zowel in constanten of formules als in notities bij cellen worden doorzocht - selecteer de gewenste optie in de vervolgkeuzelijst "Zoekgebied".

Stap 7

Stel de zoekrichting in. Excel controleert standaard alle cellen in dezelfde rij van links naar rechts en gaat vervolgens naar de volgende rij. Als u in het veld "Bladeren" de waarde "op kolommen" selecteert, wordt er gezocht van de eerste cel van de kolom tot de laatste, waarna de volgende kolommen in dezelfde volgorde worden bekeken.

Stap 8

Om naar één waarde te zoeken, klikt u op de knop "Volgende zoeken", en om alle gevonden cellen in kleur te markeren, klikt u op de knop "Alles zoeken".

Aanbevolen: