Tekst Zoeken In Een Word

Inhoudsopgave:

Tekst Zoeken In Een Word
Tekst Zoeken In Een Word

Video: Tekst Zoeken In Een Word

Video: Tekst Zoeken In Een Word
Video: Zoeken in tekst met Word 2024, Mei
Anonim

U kunt zoeken naar tekst in een woord door de opdracht "Zoeken" te selecteren. Deze opdracht staat in het menu Bewerken voor softwarepakketten uit 2003 of in het menu Bewerken voor latere versies.

Tekst zoeken in een Word
Tekst zoeken in een Word

instructies:

Stap 1

Selecteer in het programma 2003 het menu "Bewerken", dat het item "Zoeken" bevat. Nadat u het juiste item hebt geselecteerd, verschijnt een veld voor het invoeren van de zoektekst, waarin u een woord of zin moet invoeren. Deze bewerking in het Woord wordt snel zoeken genoemd en stelt u in staat om snel die tekstfragmenten te vinden en te selecteren die het woord van belang, zinsdeel, bevatten.

Stap 2

Nadat u de gewenste zin heeft ingevoerd, moet u andere zoekparameters instellen. In het bijzonder, als u alle vereiste fragmenten in het document moet selecteren, moet u het vakje naast het item "Selecteer alle gevonden elementen in" aanvinken. Vervolgens moet u het deel van het document specificeren waarin de zoekopdracht zal worden uitgevoerd volgens de opgegeven parameters.

Stap 3

Klik op de knop Volgende zoeken of Alles zoeken. In het eerste geval zal de zoekopdracht worden uitgevoerd tot de eerste overeenkomst met de gewenste zin, het fragment van het document zal naar de gevonden zin worden gescrolld, deze wordt gemarkeerd. Als u nogmaals op deze knop drukt, vindt u de volgende overeenkomst in het document of een deel ervan. Als de taak "Alles zoeken" is geselecteerd, markeert het programma alle overeenkomsten met de zoekterm in een specifiek document of in het fragment ervan. Het zoeken kan indien nodig worden onderbroken of geannuleerd.

Stap 4

Wanneer u Word 2007, latere versies van het programma, gebruikt, moet u zoekbewerkingen rechtstreeks vanaf het tabblad "Startpagina" uitvoeren. Om dit te doen, moet de gebruiker de menugroep "Bewerken" selecteren, die de opdracht "Zoeken" bevat. Aanvullende instellingen voor deze bewerking zijn in deze versies van het programma geminimaliseerd, dus u hoeft alleen maar de gewenste zin op te geven en op "Volgende zoeken" of "Alles zoeken" te klikken. Deze commando's werken op dezelfde manier als het 2003 Word. Zo is het zoeken naar een bepaald woord of een bepaalde zin in programma's die later dan 2003 zijn uitgebracht aanzienlijk vereenvoudigd.

Stap 5

Als de gebruiker bepaalde woorden in het hele document moet vervangen, wordt de bijbehorende bewerking ook uitgevoerd na een voorlopige zoektocht naar de fragmenten van belang. Om de opgegeven vervanging in Word 2003 te implementeren, moet u nog een tekstveld invullen in de opdracht "Zoeken". Selecteer in latere versies van het programma het juiste item in het menu "Bewerken", dat zich op de startpagina bevindt. Bij het uitvoeren van deze taak zal het programma automatisch alle gevonden woorden of zinsdelen vervangen door die uitdrukkingen die de gebruiker instelt in de regel "Vervangen door".

Aanbevolen: