Windows MovieMaker Gebruiken

Inhoudsopgave:

Windows MovieMaker Gebruiken
Windows MovieMaker Gebruiken

Video: Windows MovieMaker Gebruiken

Video: Windows MovieMaker Gebruiken
Video: Windows Movie Maker в Windows 10 2024, Mei
Anonim

Windows MovieMaker is een standaardprogramma dat wordt geïnstalleerd met het Windows-besturingssysteem. Met deze software kunnen gebruikers video's bewerken en bewerken.

Windows MovieMaker gebruiken
Windows MovieMaker gebruiken

Windows MovieMaker kan gemakkelijk worden gevonden door gebruikers in de meeste besturingssystemen, met uitzondering van de meest recente versies. Helaas heeft Microsoft besloten zich af te melden voor deze software. Voor gebruikers die geen Windows MovieMaker op hun computer hebben, maar wel met dit programma willen werken, zijn er twee manieren om dit te verhelpen. De eerste is het installeren van eerdere versies van Windows-besturingssystemen en de tweede omvat het downloaden en installeren van dit programma van internet. Als u Windows MovieMaker al hebt, kunt u het waarschijnlijk vinden in de map "Accessoires" (tenzij het programma naar een andere map is verplaatst en samen met het besturingssysteem is geïnstalleerd).

Dit programma is ideaal voor beginners die net beginnen met bewerken. Met dit programma kun je verschillende effecten toevoegen, originele video's maken en zelfs video's van verschillende bronnen vastleggen. Soms komt het voor dat de mogelijkheden van het Power Point-programma niet voldoende zijn en dan komt Windows MovieMaker te hulp. Met behulp van deze software kunnen gebruikers eenvoudig en gemakkelijk hun eigen presentaties maken.

Regio's in Windows MovieMaker

Windows MovieMaker heeft één werkgebied, een veld voor het uitvoeren van bepaalde bewerkingen met een fragment van een video-opname of geheel met een video-opname, een veld voor het weergeven van het resultaat en een storyboardveld. Allereerst moet u na het starten van het programma het bronbestand openen. Dit gebeurt met een simpele klik op de knop "Video importeren" (er is ook "Afbeeldingen importeren", "Geluid of muziek importeren"). Nadat bepaalde bestanden zijn geopend, moet u ze vervolgens overbrengen naar de tijdlijn (storyboard), die helemaal onderaan staat.

Een video bewerken in Windows MovieMaker

U kunt effecten toevoegen om de video te wijzigen. Klik hiervoor op de overeenkomstige knop "Video-effecten". Deze bevindt zich aan de linkerkant van het venster. Om bepaalde effecten toe te passen, hoeft u ze alleen maar naar de tijdlijn of het storyboard te slepen en dan worden ze geactiveerd.

Overgangen zijn een van de handigste manieren om verschillende delen van een video te koppelen. Om een aantal specifieke overgangen te bekijken en toe te voegen aan het storyboard, moet je "Video-overgangen bekijken" selecteren in de opties. Bovendien kun je muziek, geluiden en meer aan je video toevoegen en zelfs je video inkorten. Dit kan op een speciaal veld, in de modus "Tijdlijn".

Aanbevolen: