Windows Movie Maker Gebruiken

Inhoudsopgave:

Windows Movie Maker Gebruiken
Windows Movie Maker Gebruiken

Video: Windows Movie Maker Gebruiken

Video: Windows Movie Maker Gebruiken
Video: Windows Movie Maker в Windows 10 2024, April
Anonim

Windows Movie Maker is een programma dat wordt gebruikt voor het maken van speciale diavoorstellingen en videobewerking. Met zijn hulp kunt u verschillende video-effecten maken, een audiotrack en voice-overtekst toevoegen. De applicatie kan worden gebruikt om films te publiceren en te delen.

Windows Movie Maker gebruiken
Windows Movie Maker gebruiken

instructies:

Stap 1

Het Windows Movie Maker-venster bestaat uit verschillende delen: de bovenste werkbalk, het taakvenster (links), de tijdlijn, de videoviewer en het inhoudsgebied.

Beeld
Beeld

Stap 2

Met behulp van de bovenste werkbalk kunt u de benodigde bestanden openen, opslaan, de procedure kopiëren en plakken uitvoeren en de elementen van de programma-interface wijzigen. Het taakvenster bevat de nodige functies die de gebruiker kan gebruiken bij het maken en publiceren van een film. Om bijvoorbeeld een videobestand te openen, gebruikt u het menu Bestand - Openen of de knop Media importeren.

Stap 3

Projectbewerking wordt gedaan in het storyboard- of tijdlijngebied. Gebruik het storyboard om de volgorde van de dia's in uw project in te stellen en de gewenste overgangen te bewerken. U kunt de gewenste afbeelding of video in het project invoegen door het gewenste bestand eenvoudig naar dit gedeelte van de applicatie te slepen en neer te zetten. Om het gewenste overgangseffect in te stellen, klikt u op het bijbehorende pictogram tussen de dia's en selecteert u de gewenste optie.

Stap 4

In het vervolgkeuzemenu Storyboard-weergave kunt u de optie Tijdlijn selecteren. Met de linkermuisknop in dit gedeelte kunt u de duur van de weergave van een bepaald frame instellen en een audiotrack toevoegen door het audiobestand naar dit gedeelte van het programma over te brengen. U kunt de resulterende video bekijken door op de knop "Afspelen" bovenaan de schaal te klikken. In dit menu kunt u ook overgangseffecten en titels toevoegen, die kunnen worden ingevoegd via de sectie "Overlay-titels".

Stap 5

Nadat u klaar bent met werken met het programma, kunt u het project opslaan als een film in het.wmv- of.avi-formaat. Na publicatie kunt u deze bestanden zowel op uw computer bekijken als overbrengen naar andere gebruikers door ze naar verwisselbare media te schrijven of ze per e-mail te verzenden. Gebruik het item "Bestand" - "Opslaan als" om het projectbestand op te slaan.

Aanbevolen: