Taakbeheer Inschakelen Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Taakbeheer Inschakelen Vanaf De Opdrachtregel
Taakbeheer Inschakelen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Taakbeheer Inschakelen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Taakbeheer Inschakelen Vanaf De Opdrachtregel
Video: Pc sneller maken: programma's uitschakelen bij opstarten 2024, April
Anonim

Taakbeheer is een hulpprogramma dat is ingebouwd in het Windows-besturingssysteem en waarmee u informatie kunt krijgen over de toepassingen en processen die op uw computer worden uitgevoerd. Met zijn hulp kunnen deze processen worden onderbroken of kunnen nieuwe programma's worden gestart. In totaal heeft de hulpprogramma-interface zes tabbladen en vijf menusecties, die ook andere functies bevatten die nuttig zijn voor het beheren van de werking van applicatie- en systeemprogramma's. U kunt het zowel via de grafische interface als vanaf de opdrachtregel openen.

Taakbeheer inschakelen vanaf de opdrachtregel
Taakbeheer inschakelen vanaf de opdrachtregel

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om Taakbeheer vanaf de opdrachtregel te starten, is door de interface-emulator te gebruiken die in het Windows-besturingssysteem is ingebouwd. U kunt het oproepen met behulp van het dialoogvenster voor het starten van het programma. In veel versies van dit besturingssysteem dat tegenwoordig wordt gebruikt, wordt het item om het te starten in het hoofdmenu geplaatst - klik op de knop "Start" (of druk op de Win-toets) en selecteer "Uitvoeren". Het menu van de nieuwste versie (Windows 7) heeft dit item niet, maar dit betekent niet dat het startdialoogvenster eruit is verwijderd - open het met de "sneltoetsen" Win + R. Deze combinatie werkt in andere versies van Ramen ook. Voer in het opstartdialoogvenster de letters cmd in en druk op de Enter-toets, of klik op de knop OK en het systeem opent een emulatorvenster voor de opdrachtregelinterface.

Stap 2

Net als elk ander uitvoerbaar programma kan Taakbeheer worden gestart door het volledige pad en de bestandsnaam op de opdrachtregel in te voeren. De bestandsnaam van deze toepassing is taskmgr.exe en bevindt zich in de map System32 in de systeemmap van uw computer. Deze map wordt meestal Windows genoemd. Voer het volledige pad in (beginnend met de stationsletter van het systeem), scheid de mapnamen met een backslash - het kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: D: WindowsSystem32 askmgr.exe. Druk vervolgens op de Enter-toets en de gewenste toepassing wordt gestart.

Stap 3

U kunt ook een kortere notatie gebruiken om het taakbeheerbestand op te geven. Het Windows-systeemregister bevat paden naar enkele mappen waarin toepassingen automatisch zoeken naar de namen van de uitvoerbare bestanden die door hen zijn opgegeven. De Windows-systeemmap is een van de mappen die in het register worden vermeld, dus u hoeft het pad ernaartoe niet op de opdrachtregel op te geven. U hoeft niet eens de extensies van het uitvoerbare bestand te schrijven, u hoeft alleen de naam ervan op te geven. Typ gewoon taskmgr op de regel en druk op de Enter-toets. Het resultaat zal precies hetzelfde zijn als in de vorige stap - het Windows Taakbeheer-venster verschijnt op het scherm.

Aanbevolen: