Hoe De Afspeelsnelheid Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Afspeelsnelheid Te Verhogen?
Hoe De Afspeelsnelheid Te Verhogen?

Video: Hoe De Afspeelsnelheid Te Verhogen?

Video: Hoe De Afspeelsnelheid Te Verhogen?
Video: Hoe pas ik de afspeelsnelheid van videos aan in diddit? 2024, Mei
Anonim

Als u platen bent tegengekomen die zijn omgezet naar digitaal formaat, bijvoorbeeld platen van cassettes met magneetband, dan weet u waarschijnlijk dat digitalisering met verschillende snelheden plaatsvindt. Sommigen gebruikten 19 snelheden, anderen de snelheid, die 2 keer meer was. Hierdoor konden verschillende composities niet gecombineerd worden in één collectie. De enige uitweg uit deze situatie is om de afspeelsnelheid te wijzigen.

Hoe de afspeelsnelheid te verhogen?
Hoe de afspeelsnelheid te verhogen?

Noodzakelijk

Sound Forge-software, Windows Media Player

instructies:

Stap 1

Als u de afspeelsnelheid iets moet wijzigen, kunt u de standaardspeler gebruiken die is ingebouwd in de distributiekit van het besturingssysteem (Windows Media Player). Nadat u de speler en het mediabestand hebt gestart, gaat u naar het tabblad Nu afspelen, klikt u op de knop Meer opties en selecteert u Afspeelsnelheid aanpassen.

Stap 2

Met behulp van de schuifregelaar kun je de snelheid van het afspelen van muziek grofweg aanpassen. U kunt ook de hulpknoppen "Lager", "Midden" en "Hoger" gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de door u gekozen snelheid voor elk bestand wordt geactiveerd, verwijdert u het vinkje uit het vakje naast het item "Beheerder aan standaardsnelheden binden".

Stap 3

Als u de afspeelsnelheid nauwkeuriger wilt wijzigen, gebruikt u de Sound Forge-software. Met zijn hulp kunt u uw eigen afspeelsnelheid voor elk bestand instellen, bovendien worden alle door u aangebrachte wijzigingen voor altijd in het bestand opgeslagen. Om de afspeelsnelheid te wijzigen, selecteert u het item Resampling of Pitch Shift in het menu Proces.

Stap 4

In de nieuwste versies van dit programma zijn de menuwaarden enigszins gewijzigd, dus alle acties die moeten worden uitgevoerd, zien er als volgt uit. Klik op het menu Effect, kies Pitch en vervolgens Shift. Wijzig in het geopende venster de volgende waarden:

- halve tonen om de toonhoogte te verschuiven - zet 11 of 12;

- nauwkeurigheid - Hoog;

- klik op de knop "Toepassen" en "OK".

Aanbevolen: