Hoe Een Tabel In Word Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tabel In Word Te Splitsen
Hoe Een Tabel In Word Te Splitsen

Video: Hoe Een Tabel In Word Te Splitsen

Video: Hoe Een Tabel In Word Te Splitsen
Video: MS Word tabellen cellen samenvoegen en splitsen 2024, Mei
Anonim

Om met tabellen in een teksteditor Microsoft Office Word te werken, moet u de tools beheersen die in het programma zijn ingebouwd. De applicatie-interface is intuïtief, maar een beginnende gebruiker kan een aantal vragen hebben over het opmaken van een tabel, het splitsen van cellen of het onzichtbaar maken van randen.

Hoe een tabel in Word te splitsen
Hoe een tabel in Word te splitsen

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Office Word-editor en maak een nieuw document (of open een bestaand bestand). Maak een tabel. Ga hiervoor naar het tabblad "Invoegen" en klik in het gedeelte "Tabellen" op de miniatuurknop "Tabel". Stel het aantal rijen en kolommen van de toekomstige tabel in met behulp van de ingebouwde lay-out of selecteer de opdracht "Tabel tekenen".

Stap 2

Als u de tweede optie kiest, verandert de cursor. Gebruik het potlood dat verschijnt, stel de randen van de tabel in, teken deze in kolommen en rijen. Om terug te keren naar de tekstinvoermodus, kiest u opnieuw de opdracht Tabel tekenen.

Stap 3

Wanneer uw document ten minste één cel bevat die is gemaakt met de tools uit de sectie "Tabellen", wordt het contextmenu "Werken met tabellen" beschikbaar. Om het te openen, plaatst u de muiscursor in een willekeurige cel van uw tabel. In het contextmenu vindt u hulpmiddelen voor het verwijderen of toevoegen van nieuwe rijen en kolommen, voor het aanpassen van de richting van tekst binnen cellen, voor het bewerken van het uiterlijk van randen.

Stap 4

Als u een document moet rangschikken in de vorm van twee tabellen die evenwijdig aan elkaar zijn geplaatst, maak dan geen twee tabellen, het is beter om er een correct te ontwerpen. De eenvoudigste manier om een reeds voorbereide tabel te splitsen, is door het hulpmiddel Randen te gebruiken. Deze methode bespaart u de moeite van het "aanpassen" van de hoogte van de cellen.

Stap 5

U vindt de opgegeven tool op twee werkbalken. Het eerste paneel bevindt zich op het tabblad Start in het gedeelte Alinea. De tweede bevindt zich in het contextmenu "Werken met tabellen" op het tabblad "Ontwerp" in de sectie "Tabelstijlen".

Stap 6

Voeg een extra kolom toe die de tabel in tweeën splitst. Selecteer het en klik op de knop "Randen" (het ziet eruit als een vierkant dat in gelijke delen is verdeeld). Selecteer in het vervolgkeuzemenu de optie waarbij een deel van de vlakken niet volledig wordt getekend door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 7

Daarna worden enkele randen van de kolom weergegeven als grijze lijnen. Ze dienen alleen om u in staat te stellen ermee te werken in een elektronisch document. Deze grijze randen zijn niet bedrukt, waardoor het effect ontstaat van twee evenwijdig aan elkaar liggende tafels, gescheiden door een spatie.

Aanbevolen: