Een Pagina Splitsen In Word

Inhoudsopgave:

Een Pagina Splitsen In Word
Een Pagina Splitsen In Word

Video: Een Pagina Splitsen In Word

Video: Een Pagina Splitsen In Word
Video: In Word How to split a page in Half | Microsoft Word Tutorials 2024, Mei
Anonim

Soms, wanneer u een document maakt met behulp van de MS WORD-teksteditor, moet u de pagina verticaal in verschillende delen splitsen. Dit kan op een aantal manieren.

https://www.softrew.ru/uploads/posts/2014-04/1397099833 word
https://www.softrew.ru/uploads/posts/2014-04/1397099833 word

instructies:

Stap 1

Het is handiger om een pagina met kant-en-klare tekst in kolommen te splitsen met het speciale commando Columns. Als u Word 2003 gebruikt, vindt u deze opdracht in het menu Opmaak. Geef in het dialoogvenster het aantal kolommen op. Stel indien nodig de breedte van de kolommen en de afstand ertussen in het gedeelte "Breedte en afstand" in. De tekst wordt opgesplitst in het opgegeven aantal kolommen.

Stap 2

Ga in Word 2010 naar het tabblad Pagina-indeling en klik op het pictogram Kolommen. Stel het vereiste aantal kolommen in. Als u slechts een deel van de pagina wilt splitsen, selecteert u het gewenste fragment met de muis en past u deze methode daarop toe.

Stap 3

U kunt ook een lege pagina splitsen met de opdracht Kolommen. U kunt ook de opdracht Tabel invoegen gebruiken om een lege pagina in kolommen te splitsen. Ga in Word 2003 naar het menu Tabel en selecteer Tabel in de groep Invoegen.

Stap 4

Specificeer het vereiste aantal kolommen, rijen - 1. Plaats de cursor in een willekeurige cel en klik in het menu "Tabel" op "Tabeleigenschappen". Klik op het tabblad "Tabel" op "Opties" en schakel het selectievakje naast "Automatisch formaat" uit.

Stap 5

Ga terug naar het tabblad "Tabel", klik op "Randen en opvulling" en selecteer het type tabel zonder randen (klik gewoon op het pictogram naast "Nee"). Uw pagina is nu opgesplitst in kolommen met vaste breedtes en onzichtbare randen. In latere versies van de editor staat de opdracht Tabel in het menu Invoegen.

Aanbevolen: