Een Avi-film Comprimeren

Inhoudsopgave:

Een Avi-film Comprimeren
Een Avi-film Comprimeren

Video: Een Avi-film Comprimeren

Video: Een Avi-film Comprimeren
Video: На Дерибасовской Хорошая Погода, или На Брайтон Бич Опять Идут Дожди. Фильм. Комедия 2024, Mei
Anonim

Door zijn flexibiliteit en veelzijdigheid is AVI tegenwoordig een van de meest populaire digitale videoformaten ter wereld geworden. Dit formaat distribueert zowel hoogwaardige, high-definition video met meerdere audiotracks als video die is geoptimaliseerd voor weergave op mobiele apparaten. U kunt moderne video-editors gebruiken om een AVI-film te comprimeren door de grootte, framegrootte, bitstreams van audio en video te verkleinen en deze voor te bereiden voor handig gebruik op het gewenste apparaat.

Een avi-film comprimeren
Een avi-film comprimeren

Noodzakelijk

VirtualDub digitale video-editor 1.9.9

instructies:

Stap 1

Open de film in de VirtualDub-video-editor. Gebruik hiervoor de sneltoets Ctrl + O of selecteer de items "Bestand" en "Videobestand openen …" in het hoofdtoepassingsmenu. Het dialoogvenster "Videobestand openen" wordt geopend. Navigeer naar de gewenste map erin. Markeer het filmbestand in de lijst. Klik op de knop "Openen". Als alternatief kunt u het bestand met de muis pakken in Verkenner of Bestandsbeheer en het vervolgens loslaten in het VirtualDub-venster.

Stap 2

Kies een handige weergavemodus voor de bron en de resulterende videoframes. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een van de weergavepanelen, selecteer de schaal in het contextmenu. Doe hetzelfde voor het andere paneel.

Stap 3

Voeg indien nodig filters toe voor videoverwerking. Klik op de items "Video" en "Filters …" in het menu of druk op Ctrl + F. Er wordt een dialoogvenster geopend voor het toevoegen van filters. Klik op de knop "Toevoegen". Selecteer in het dialoogvenster "Filter toevoegen" het gewenste filter in de lijst. Klik op de knop "OK". Klik op de knop "Configureren …" om het filter te configureren of op de knop "Bijsnijden" om de bijsnijdparameters in te stellen.

Stap 4

Activeer de volledige verwerking van de videostreamgegevens. Klik in het menu op het item "Video" en vink vervolgens het item "Volledige verwerkingsmodus" aan.

Stap 5

Schakel de modus voor volledige verwerking van de audiostreamgegevens in. Klik in het menu op het item "Audio" en vink vervolgens het vakje "Volledige verwerkingsmodus" aan.

Stap 6

Configureer de codering van de videostream. Druk op Ctrl + P of gebruik de menu-items "Video" en "Compressie …". Selecteer in het weergegeven dialoogvenster "Videocompressie selecteren" het item dat overeenkomt met de gewenste codec. Klik op de knop "Configureren". In het dialoogvenster voor het instellen van de encoderparameters stelt u de compressiekwaliteit en gegevenssnelheid in. Klik twee keer op de knop "OK".

Stap 7

Configureer de codering van de audiostream. Open het dialoogvenster "Audiocompressie selecteren" met behulp van de items "Audio" en "Compressie …" van het hoofdmenu. Markeer uw favoriete codec in de lijst aan de linkerkant. De lijst met ondersteunde modi voor het comprimeren van audiogegevens wordt weergegeven in de lijst aan de rechterkant. Markeer een van hen. Klik op de knop "OK".

Stap 8

Comprimeer de film met de geselecteerde codecs. Selecteer "Bestand" en "Opslaan als AVI …" in het menu. Er verschijnt een dialoog. Geef daarin de naam en map op om het bestand op te slaan. Klik op de knop "Opslaan". Het proces van het coderen van de video en het branden op schijf begint. Informatie over de voortgang van het proces wordt weergegeven in het venster "VirtuaDub Status". Wacht tot de bewerking is voltooid.

Aanbevolen: