Hoe Maak Je Mooie Animatie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Mooie Animatie
Hoe Maak Je Mooie Animatie

Video: Hoe Maak Je Mooie Animatie

Video: Hoe Maak Je Mooie Animatie
Video: Hoe maak je een animatie? 2024, Mei
Anonim

Een serieuze presentatie is tegenwoordig niet compleet zonder visuele en geluidsbegeleiding, bijvoorbeeld in de vorm van een documentaire film, videoclip of multimedia diavoorstelling. De creatie van de laatste is vandaag beschikbaar voor bijna elke gebruiker, omdat je een prachtige animatie voor een toespraak kunt maken in het bekende programma "PowerPoint".

Hoe maak je mooie animatie
Hoe maak je mooie animatie

Noodzakelijk

Microsoft PowerPoint-programma

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad van uw computer. Selecteer Nieuw - Microsoft PowerPoint-presentatie in de lijst met opdrachten die wordt weergegeven. Dit programma is ontworpen om multimediapresentaties te maken. PowerPoint is inbegrepen in het standaard Microsoft Office pakket. U kunt het ook altijd openen via het menu Start, in het gedeelte Alle programma's, in de map Microsoft Office. Wanneer PowerPoint wordt geopend, ziet u een vertrouwde interface, die doet denken aan het Word-teksteditorvenster. Ga naar de bovenste menubalk en klik op het tabblad Start. Maak een nieuwe multimediapresentatie van meerdere dia's. Vul elke dia met nuttige informatie. Gebruik kant-en-klare lay-outs voor snelheid en gemak.

Stap 2

Zoek het gedeelte Animatie op de menubalk. Daar kun je allerlei effecten instellen voor de hele dia, maar ook voor afzonderlijke elementen van de dia. De eerste stap is het instellen van de manier waarop de presentatiepagina's veranderen. Het kan heel anders zijn - "schaken", "oplossing", "flash", "blinds", "opkomst uit het midden", enz. Daarna zullen de dia's op de meest bijzondere manier worden vervangen - vanaf de zijkant naar buiten drijvend, naar buiten vliegend in de vorm van een spiraal, oplossend en verschijnend in de vorm van prachtige patronen. Om de presentatiepagina's automatisch te laten veranderen, vinkt u het vakje aan naast de opdracht "Automatisch na". Stel de dia-overgangsopties in - overgangssnelheid, afspeeltijd, overgangsgeluid, klik op afspelen of automatisch afspelen.

Stap 3

Ga naar de eigenlijke tekst op elke dia. Als u de inscripties gracieus wilt laten bewegen, effectief wilt laten verschijnen, verplaatsen en verdwijnen, dan moet u ze selecteren. Klik vervolgens op de knop "Animatie-instellingen". Het bevindt zich op het linker zijpaneel, helemaal bovenaan. Na het indrukken van de knop verschijnt een klein servicevenster. Selecteer de opdracht Effect toevoegen met de pijl. Er verschijnt een extra lijst met functies. Pas de effecten van binnenkomst, vertrek, selectie, bewegingspaden en meer aan. Daarna worden alle animatie-effecten afgespeeld in de modus die u hebt gekozen - "op klik", "met de vorige", "na de vorige" (dwz automatisch). Om de presentatie te starten, klikt u op het bovenste tabblad "Diavoorstelling" en vervolgens op het commando "Vanaf het begin".

Aanbevolen: