Hoe Het Platform Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Platform Te Bepalen?
Hoe Het Platform Te Bepalen?

Video: Hoe Het Platform Te Bepalen?

Video: Hoe Het Platform Te Bepalen?
Video: Hoe gebruik je het LiteBit platform? (uitleg) 2024, April
Anonim

Het belangrijkste verschil tussen de ene computer en de andere is het platform. De platforms zelf onderscheiden zich van elkaar door de interne structuur en enkele details. Op basis van de informatie over het platform kunt u conclusies trekken over de kracht van de computer, zijn mogelijkheden. Het is heel eenvoudig om erachter te komen welk platform op uw pc is geïnstalleerd.

Hoe het platform te bepalen?
Hoe het platform te bepalen?

Noodzakelijk

Personal computer, Everest-programma

instructies:

Stap 1

Installeer het Everest-programma op uw computer. Met zijn hulp kunt u de software diagnosticeren en met de instellingen werken. U kunt dit hulpprogramma gemakkelijk vinden op internet of een schijf kopen in een winkel. Installeer het programma. Het duurt een paar minuten. Voer het programma uit. Zodra het venster wordt geopend, voert u het item "Besturingssysteem" in. Het volgende venster wordt geopend. Daarin moet u het item "Kerntype besturingssysteem" vinden. Multiprocessor Free (32-bit) geeft het platformtype aan. Dat wil zeggen, uw computerplatform is 32-bits. In plaats van het getal 32 kunnen er andere waarden zijn, bijvoorbeeld 64.

Stap 2

Als je het Everest-programma niet nodig hebt, maar je moet het platform toch kennen, dan kan het anders. Klik op de knop op de taakbalk "Start". Ga naar het "Configuratiescherm" en klik op het woord "Systeem". In een latere versie van Windows kan dit Systeem en beveiliging zijn. Selecteer in dit menu het item "Systeem". Het tabblad dat wordt geopend, geeft alle informatie over uw pc weer.

Stap 3

En een andere manier om het type platform te achterhalen, is door het hulpprogramma CPU-Z te gebruiken. Om dit te doen, downloadt u het naar uw computer. Bekijk na de installatie het rapport van het hulpprogramma. Daar vind je informatie over het platform. Een heel eenvoudige manier is om naar de eigenschappen van de map "Mijn Computer" te gaan. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Het geopende venster bevat ook informatie over de computer. Zoals u kunt zien, is het niet moeilijk om informatie over uw pc te vinden, inclusief het platform. Misschien heb je deze gegevens al meer dan eens gezien, maar begreep je niet helemaal waar het over ging.

Aanbevolen: