Hoe Een Virus Handmatig Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus Handmatig Te Verwijderen
Hoe Een Virus Handmatig Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Handmatig Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Handmatig Te Verwijderen
Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2024, Mei
Anonim

Het is geen geheim dat antivirussoftware geen 100% virusbeschermingsgarantie biedt. In dit geval rijst de vraag hoe u het virus handmatig kunt verwijderen.

virus
virus

instructies:

Stap 1

De aanwezigheid van een virus wordt aangegeven door toegenomen uitgaand internetverkeer, het verschijnen van nieuwe bestanden op ongebruikelijke plaatsen en andere waarschuwingssignalen. Als de antivirus geen positief resultaat geeft, is het noodzakelijk om de aanwezigheid van een kwaadaardig programma te identificeren.

Stap 2

Open hiervoor de taakbeheerder door op de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del te drukken en bekijk de lopende processen zorgvuldig. Als u niet-geïdentificeerde processen hebt gevonden, kunt u ze gerust verwijderen, zodat u ze uit het geheugen kunt verwijderen en het virus kunt stoppen.

Stap 3

De volgende stap is het verwijderen van het virusprogramma vanaf het opstarten. Om dit te doen, klikt u op de knop Start / Uitvoeren, typt u regedit bij de opdrachtprompt. De volgende takken moeten worden herzien:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsHuidige versieUitvoeren

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsHuidige versieUitvoeren

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce

Ze mogen geen onbekende programma's of bibliotheken draaien.

Stap 4

Virussen kunnen zich hechten aan uitvoerbare bestanden van het systeem in de tak HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon, zorg ervoor dat het item er als volgt uitziet:

Shell = explorer.exe

UIHost = logonui.exe

Userinit = userinit.exe

Alle onnodige bijgevoegde bestanden moeten worden verwijderd.

Stap 5

Door deze procedure te volgen, immobiliseert u het virus, maar verwijdert u het niet van uw computer.

Stap 6

Ondanks het feit dat het virus geen schade meer kan aanrichten, geven gebruikers er in de regel de voorkeur aan om het viruslichaam zelf te verwijderen. Bekijk hiervoor de system32-systeemmap en verwijder alle onnodige externe bestanden. Om het vinden van de virusbestanden gemakkelijker te maken, sorteert u de inhoud van de map op aanmaakdatum en zoekt u het virus tussen de meest recente bestanden.

Stap 7

Door de body van het virus te verwijderen, kunt u alle sporen van zijn verblijf op uw computer verwijderen. Deze procedure is beschikbaar voor gebruikers die weten hoe ze moeten werken met het Windows-register, waar sporen van het virus worden gevonden en verwijderd.

Aanbevolen: