Hoe Een Virus Op Een Laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus Op Een Laptop Te Verwijderen
Hoe Een Virus Op Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Op Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Op Een Laptop Te Verwijderen
Video: Hoe Virussen Van HP Laptop Te Verwijderen? 2024, April
Anonim

De aanwezigheid van virussen in een laptop kan men vermoeden door de trage werking van het systeem, storingen in de werking van sommige systeemprocessen en de gedeeltelijke afwezigheid van bestandsfragmenten. Een van de eenvoudigste manieren om een virus van een laptop te verwijderen, is het antivirusprogramma AVZ, dat vrij eenvoudig te gebruiken is.

Hoe een virus op een laptop te verwijderen
Hoe een virus op een laptop te verwijderen

instructies:

Stap 1

Download eerst het AVZ-hulpprogramma, bijvoorbeeld van deze bron:

Stap 2

Pak het gadgetarchief uit in een map op uw computer.

Stap 3

Open deze map en klik op avz.exe. Het programmavenster verschijnt op het scherm, waar u "Bestand" moet selecteren, vervolgens "Database-update" en "Start". Het updateproces begint, waarna u op "Sluiten" klikt.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Zoekgebied" en vink de vakjes naast alle items aan. Plaats voor extra veiligheid een USB-flashstation in de laptop zodat deze ook wordt gescand.

Stap 5

Selecteer vervolgens aan de rechterkant "Behandeling uitvoeren". Klik in alle regels, de eerste van de lijst, op "Verwijderen", behalve de voorlaatste, waar u "Desinfecteren" moet selecteren. U kunt het vakje "Verdachte bestanden kopiëren naar quarantaine en geïnfecteerde bestanden" aanvinken.

Stap 6

Open daarna de pagina "Bestandstypen", hier moet u een van de verificatiemethoden selecteren. Dus als u een zeer lange scanoptie wilt gebruiken, selecteer dan "Alle bestanden" door de cirkel te verwijderen uit "Geen archieven van meer dan 10 MB scannen". Als u een lang type controle nodig heeft, doe dan hetzelfde, schakel het selectievakje uit in de archieven. Verander niets voor een snelle controle.

Stap 7

Open de bijlage Zoekopties. Vink in Heuristische analyse het vakje aan naast Geavanceerde analyse. Om virussen te onderdrukken, selecteert u de twee selectievakjes "RootKit Kerner-Mode" en "RootKit User-Mode".

Stap 8

Verplaats de schuifregelaar hieronder en schakel de selectievakjes in voor Zoeken naar keyloggers, Automatisch fouten herstellen in SPI / LSP en Zoeken naar TCP / UDP-poorten voor programma's.

Stap 9

Selecteer nu in het bovenste menu, naast de items "Bestand" en "Service", "AVZGuard en AVZPM inschakelen en klik vervolgens op" Geavanceerd stuurprogramma voor procesbewaking installeren ". Als u besluit akkoord te gaan met het opnieuw opstarten, houd er dan rekening mee dat alle punten opnieuw moeten worden gedaan, behalve het installeren van het hulpprogramma.

Stap 10

Klik ten slotte op "Start" en wacht tot de test is voltooid.

Aanbevolen: