Hoe RAM In Een Laptop Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe RAM In Een Laptop Te Vervangen
Hoe RAM In Een Laptop Te Vervangen

Video: Hoe RAM In Een Laptop Te Vervangen

Video: Hoe RAM In Een Laptop Te Vervangen
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, Mei
Anonim

In tegenstelling tot een thuiscomputer kan een laptop niet worden geüpgraded, geïnstalleerd met een krachtigere processor of worden vervangen door een videokaart. Maar zelfs in een laptop kun je meer RAM toevoegen of gewoon de beschadigde vervangen. Deze procedure ligt binnen de macht van elke gebruiker, zelfs zonder relevante werkervaring. Het kost alleen wat tijd.

Hoe RAM in een laptop te vervangen
Hoe RAM in een laptop te vervangen

Noodzakelijk

Laptop, RAM, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Bepaal direct welk type geheugen je nodig hebt voor je laptop. U moet precies het RAM-geheugen nemen dat op de verbindingsinterface van uw laptop past. Feit is dat er voor laptops veel verschillende pin-opties voor RAM zijn. Er zijn ook micro-DIMM, SO-DIMM en andere variaties. Het is makkelijker om alle kenmerken van de herinnering op te schrijven en mee te nemen naar de winkel. Of neem een handleiding met technische specificaties mee. Daar halen ze het geheugen voor uw verbindingsinterface op. U hoeft alleen maar te beslissen over de capaciteit van de geheugenstick.

Stap 2

Als je het je kunt veroorloven, is het beter om meer RAM-geheugen te nemen, omdat dit niet alleen de snelheid van de laptop verhoogt, maar ook de levensduur van de batterij verlengt. Hoe meer RAM op de laptop is geïnstalleerd, hoe minder vaak het wisselbestand van de harde schijf werkt, en bijgevolg gaat de batterij langer mee.

Stap 3

Nu u de RAM hebt besloten en gekocht, begint het vervangingsproces. Het proces is erg snel en gemakkelijk. Plaats de laptop met het voorpaneel naar beneden gericht. Het is raadzaam om het op iets zachts te plaatsen, omdat het voorpaneel tegen de schroef zal drukken terwijl de schroef wordt losgedraaid.

Stap 4

Het RAM-compartiment bevindt zich in het midden van de behuizing, aan de onderkant van de achterkant van de laptop. Verwijder de schroef waarmee de klep is bevestigd die de toegang tot het geheugen van de laptop blokkeert. Verwijder dit deksel. Verwijder nu voorzichtig de geheugenmodule. Installeer nieuwe geheugenmodules. Je moet zorgvuldig handelen. De module moet soepel binnenkomen. Het is onmogelijk om het geheugen verkeerd te installeren. Als u voelt dat het geheugen niet in contact komt, druk dan niet op, probeer de positie van de geheugenbalk iets te veranderen. Aan welke kant je het RAM-geheugen moet plaatsen is duidelijk te zien aan de plaats van de contacten. Je mag dus geen fout maken. Na de montage het deksel van het vak terugschroeven.

Aanbevolen: