Hoe RAM Op Een Computer Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Op Een Computer Te Vervangen
Hoe RAM Op Een Computer Te Vervangen

Video: Hoe RAM Op Een Computer Te Vervangen

Video: Hoe RAM Op Een Computer Te Vervangen
Video: RAM vervangen in een desktop PC 2024, April
Anonim

De noodzaak om het RAM-geheugen van een stationaire computer te vervangen kan verschillende redenen hebben: een defect aan het RAM-geheugen, een onstabiele werking van het systeem of eenvoudigweg de noodzaak van modernisering. Het is in ieder geval belangrijk om te weten hoe je het RAM-geheugen op je computer op de juiste manier vervangt.

Hoe RAM op een computer te vervangen
Hoe RAM op een computer te vervangen

Noodzakelijk

  • - een of meer stroken RAM;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Om te beginnen met het vervangen van het RAM-geheugen, zet u de computer uit en koppelt u deze los van het netwerk. Koppel alle kabels los die de systeemeenheid verbinden met de randapparatuur. Verwijder de zijkap van de systeemeenheid met een schroevendraaier.

Stap 2

Verwijder alle kabels van de RAM-connectoren die de vrije toegang belemmeren. Houd er rekening mee dat de processorventilator het ook moeilijk kan maken om toegang te krijgen tot het geheugen. In dit geval moet het voor de duur van het werk worden verwijderd.

Stap 3

Haal de oude herinnering eruit. Open hiervoor voorzichtig de connectorvergrendelingen en verwijder de geheugenbalk.

Stap 4

Plaats de nieuwe geheugenstrip in plaats van de oude. De inkeping op de beugel moet op één lijn liggen met de inkeping op de connector op het moederbord. Houd er rekening mee dat het proberen om DDR2-geheugen te installeren in een socket die is aangewezen voor DDR3-geheugen, zowel het geheugen als het moederbord kan beschadigen en dus uw computer kan beschadigen. Installeer geen geheugen dat sneller is dan het moederbord.

Stap 5

Druk met minimale kracht op de vergrendelingen totdat ze op hun plaats vastklikken. Zorg ervoor dat het geheugen stevig in de sleuf zit.

Stap 6

Breng alle kabels en draden terug naar hun oorspronkelijke positie. Installeer de processorventilator opnieuw als u deze hebt verwijderd. Schroef het zijpaneel van de systeemeenheid terug.

Stap 7

Probeer uw computer aan te zetten. Als alles correct is gedaan, start het besturingssysteem gewoon op. Als het systeem niet opstart en de luidspreker regelmatig geluiden maakt, is het geheugen slecht geïnstalleerd of is de nieuwe geheugenstrip beschadigd.

Aanbevolen: