Vista Herstellen Vanaf Een Verborgen Partitie

Inhoudsopgave:

Vista Herstellen Vanaf Een Verborgen Partitie
Vista Herstellen Vanaf Een Verborgen Partitie

Video: Vista Herstellen Vanaf Een Verborgen Partitie

Video: Vista Herstellen Vanaf Een Verborgen Partitie
Video: Acer eRecovery - Restore Windows from the Recovery Partition (English) 2024, April
Anonim

Het herstellen van het Windows Vista-besturingssysteem vanaf een verborgen partitie is een onderscheidend kenmerk van moderne laptops. Houd er bij het uitvoeren van deze handeling rekening mee dat herstel alleen mogelijk is naar de fabrieksinstellingen.

Vista herstellen vanaf een verborgen partitie
Vista herstellen vanaf een verborgen partitie

instructies:

Stap 1

Een harde schijf van een laptop bevat meestal één verborgen partitie, die enkele gigabytes groot is. De inhoud van zo'n sectie zijn de configuratiebestanden van de bootstore en de OC-loader zelf. Het doel van een dergelijke partitie is om de herstelomgeving te betreden, waarvan de afbeelding zich in de herstelmap bevindt. Het verborgen gedeelte wordt niet weergegeven in Windows Verkenner.

Stap 2

Let op de vereisten voor het automatisch maken van een verborgen partitie die bedoeld is om de herstelomgeving te betreden:

- Windows Vista moet worden geladen vanaf externe media;

- er mogen niet meer dan twee partities op de hoofdharde schijf staan;

- de installatie moet worden uitgevoerd op een niet-toegewezen volumepartitie.

Stap 3

Wanneer u op bepaalde functietoetsen drukt, worden programma's gestart die een kopie van de geïnstalleerde OC Vista naar de systeempartitie uitpakken. U moet de geselecteerde optie voor systeemherstel opgeven en de instructies van de wizard volgen. De procedure is bijna volledig geautomatiseerd en vereist bijna geen gebruikersinteractie.

Stap 4

Houd er rekening mee dat de inhoud van de systeempartitie (meestal de C:\-schijf) tijdens het herstelproces volledig wordt verwijderd en door de reservekopie wordt overschreven naar de staat van de fabrieksinstellingen.

Stap 5

Start het computersysteem opnieuw op en gebruik de vereiste functietoets om het BIOS te openen:

- F8 - voor Fujitsu Siemens en Toshiba;

- F9 - voor Asus;

- F10 - voor Sony en Packard Bell;

- F11 - voor MSI en HP;

- alt="Afbeelding" - voor Rover;

- Alt + F10 - voor Acer;

- Ctrl + F11 - voor Dell.

Houd er rekening mee dat voor Acer-notebooks de D2D-functie in het BIOS vooraf moet zijn ingeschakeld en het standaardwachtwoord 000000 moet gebruiken.

Stap 6

Het wordt aanbevolen om back-ups van gebruikersdocumenten op verwisselbare media te maken om ze te kunnen herstellen nadat Windows Vista opnieuw is geïnstalleerd vanaf een verborgen partitie.

Aanbevolen: