Internet Delen Met Een Netbook

Inhoudsopgave:

Internet Delen Met Een Netbook
Internet Delen Met Een Netbook

Video: Internet Delen Met Een Netbook

Video: Internet Delen Met Een Netbook
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, Mei
Anonim

Internet distribueren met een laptop of netbook in afwezigheid van een router is een zeer handige mogelijkheid als deze procedure af en toe wordt uitgevoerd en het niet nodig is om speciale apparatuur aan te schaffen.

Internet delen met een netbook
Internet delen met een netbook

Netbook-functies

Om het internet vanaf uw netbook te kunnen distribueren, moet er een Wi-Fi-module op geïnstalleerd zijn. In feite is deze module een conventionele radiozender. Een andere voorwaarde voor het kunnen verzenden van het internetsignaal is dat de netwerkkaart van uw netbook Virtual Wi-Fi-technologie ondersteunt. Verder, als het Windows Starter-besturingssysteem op de netbook is geïnstalleerd, zal de overdracht ook mislukken, omdat dit besturingssysteem geen Virtual Wi-Fi-technologie bevat.

Een intern Wi-Fi-netwerk maken

Dus om een intern netwerk te organiseren met uw netbook als zender, moet u het volgende in de opdrachtregel typen:

netsh wlan set hostednetwork mode = ssid toestaan = key = keyUsage = persistent

Nadat u op de Enter-toets heeft gedrukt, maakt de computer een nieuw apparaat aan, dat u kunt zien in Apparaatbeheer. Het nieuwe apparaat krijgt de naam Microsoft Virtual WiFi Mini Port Adapter. Als dit apparaat niet in de lijst met alle apparaten voorkomt, kunt u proberen de netwerkkaartstuurprogramma's bij te werken en de procedure vanaf het begin vanaf de opdrachtregel herhalen. Als alles goed is gegaan, kun je verder. Een nieuwe draadloze netwerkverbinding zou in de lijst met netwerkverbindingen moeten verschijnen. Het moet zijn ingeschakeld in het contextmenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op deze draadloze verbinding klikt. Deze bewerking moet elke keer worden uitgevoerd nadat de netbook opnieuw is opgestart. Daarom is het logisch om een snelkoppeling voor deze verbinding te maken.

Teaming netwerkverbindingen

Op dit moment kan uw netbook verbinding maken met andere apparaten via Wi-Fi, wat op elk ander apparaat kan worden getest. Deze apparaten hebben echter geen toegang tot internet op uw netbook. Om dit op te lossen, moet u uw internetverbinding delen met de nieuwe draadloze verbinding. Om dit te doen, moet u de eigenschappen van de hoofdnetwerkverbinding openen, naar het tabblad "Toegang" gaan en het vakje aanvinken naast het item "Andere netwerkgebruikers toestaan de internetverbinding van deze computer te gebruiken". Hiermee is de installatie voltooid. Vanaf nu fungeert uw netbook als zender.

Opmerking

Deze verbindingsmethode is niet geschikt als u via uw netbook verbinding met internet moet maken met een mobiele Android-telefoon met een standaardtoepassing. Dit komt door het feit dat Virtual Wi-Fi-technologie het AES-coderingstype impliceert, niet TKIP, dat wordt gebruikt in Android OS. De uitweg uit dit probleem is om een speciale applicatie voor het Android-besturingssysteem te gebruiken.

Aanbevolen: