Waarom Games Op Een Laptop Trager Worden

Inhoudsopgave:

Waarom Games Op Een Laptop Trager Worden
Waarom Games Op Een Laptop Trager Worden

Video: Waarom Games Op Een Laptop Trager Worden

Video: Waarom Games Op Een Laptop Trager Worden
Video: Waarom een DUNNE GAME-LAPTOP? 2024, Mei
Anonim

Mensen die op een laptop spelen, komen af en toe tegen dat het spel langzamer begint te worden. De bewegingen van objecten en personages worden discreet, soms stopt het spel helemaal, zodat het gewoon onmogelijk wordt om verder te gaan. De reden hiervoor kan zowel in het apparaat als in de game zelf liggen.

Waarom games op een laptop trager worden
Waarom games op een laptop trager worden

Noodzakelijk

Notitieboekje

instructies:

Stap 1

De eerste verplichte stap om erachter te komen waarom games op een laptop langzamer worden, is het controleren van de geïnstalleerde versies op legitimiteit. Het is geen geheim dat de huidige gamingmarkt verzadigd is met een groot aantal illegale kopieën. Rekening houdend met het feit dat in de regel gelicentieerde software op laptops wordt geïnstalleerd, is het vrij logisch om een conflictsituatie aan te nemen tussen een illegaal gekopieerde versie van een spel en een legale versie van het besturingssysteem en de stuurprogramma's van uw computer. U kunt dit controleren door een gelicentieerd spel te installeren.

Stap 2

In het geval dat het remeffect niet afhangt van het feit of een legale kopie van de game actief is of niet, moet je ervoor zorgen dat je laptop krachtig genoeg is om deze games te spelen. Dit is meestal vrij eenvoudig te herkennen. De vertragingen veroorzaakt door de lage prestaties van de laptop zijn kenmerkend voor hun constante, ze treden op onmiddellijk nadat het spel is gestart. Ze verschijnen tijdens complexe, dynamische scènes wanneer een grote hoeveelheid computerbronnen nodig is. Ongelooflijke graphics, superkrachtige game-engine, fantastische details en een groot aantal objecten zorgen ervoor dat de binnenkant van de computer op maximale kracht werkt. Om dit soort problemen op te lossen, moet je meestal kwaliteitsinstellingen opofferen (de resolutie verlagen, anti-aliasing uitschakelen) of de videokaart wijzigen. Als dat niet helpt, moet je op zoek naar een nieuwe, krachtigere laptop.

Stap 3

Naast de genoemde en meest voorkomende redenen voor het vertragen van games op laptops, vergeet dan niet de energiebesparing van de harde schijf te controleren. Een groot aantal moderne spelprogramma's wenden zich van tijd tot tijd tot de harde schijf om de benodigde gegevens te lezen. De energiebesparende systemen van de harde schijf zijn echter zo ontworpen dat ze na een vooraf bepaalde periode van inactiviteit de snelheid van de harde schijf verlagen of helemaal uitschakelen. Het spelprogramma bevindt zich dus in een situatie waarin het lezen van gegevens niet beschikbaar is totdat de harde schijf weer wordt ingeschakeld. Als gevolg hiervan lijkt het een paar seconden in-game te remmen. Om dit probleem op te lossen, schakelt u eenvoudig de energiebesparing van de harde schijf uit.

Stap 4

Onjuiste installatie van stuurprogramma's leidt vaak tot problemen met beeld en geluid. Om dit probleem op te lossen, moet u de stuurprogramma's opnieuw installeren. Dit is niet moeilijk om te doen. Controleer welke videokaart je hebt geïnstalleerd (meestal staat dergelijke informatie op de laptoptas en in de configuratiespecificatie op de verpakking) en download het installatiepakket van de website van de fabrikant.

Stap 5

Niet minder vaak is er ook een situatie waarin het spel succesvol start, zonder enige opmerkingen. Na een bepaalde tijd begint het echter ernstig te vertragen. In dergelijke gevallen is de oorzaak meestal oververhitting van het apparaat. Door het gebrek aan vrije ruimte en zeer dichte circuits, verliest elke laptop stroom aan een stationaire computer met dezelfde componenten. Uiteraard is het koelen van laptopcomponenten ook erg lastig. In het geval van oververhitting beperkt een veiligheidsmechanisme de systeemprestaties met geweld om de processor te beschermen tegen storingen. Het oplossen van het probleem vereist specialistische interventie of nauwgezette studie van instructies voor het wijzigen van instellingen in brancheforums.

Aanbevolen: