Het BIOS Op Een Laptop Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het BIOS Op Een Laptop Wijzigen
Het BIOS Op Een Laptop Wijzigen

Video: Het BIOS Op Een Laptop Wijzigen

Video: Het BIOS Op Een Laptop Wijzigen
Video: How to Reprogram a BIOS - The easy way to rewrite a bios on a Hp laptop 2024, April
Anonim

Na het kopen van een laptop (het maakt niet uit - nieuw of gebruikt) kost het altijd wat tijd om de functionaliteit ervan in te stellen volgens de behoeften van de eigenaar. Om de prestaties van het systeem te verbeteren, is de eerste stap het bijwerken van het BIOS van het moederbord. Het bijwerken van het BIOS met behulp van speciale moderne hulpprogramma's levert meestal geen problemen op. Als zo'n upgrade niet mogelijk is, zul je de BIOS moeten reflashen onder DOS, wat wat ingewikkelder is, maar ook behoorlijk realistisch.

Hoe het BIOS op een laptop te wijzigen
Hoe het BIOS op een laptop te wijzigen

Noodzakelijk

Internetverbinding, laptop compatibele externe media, laptop stroom/oplaadkabel

instructies:

Stap 1

Om een nieuwere versie van BIOS te installeren, moet u eerst het type en de fabrikant weten. Dit kunt u vinden in de documentatie van uw laptop of op het moederbord. Een kleine chip, te herkennen aan een heldere sticker, bevat het BIOS en op zichzelf informatie erover. Tegenwoordig draait het moederbord in de overgrote meerderheid van de gevallen BIOS van een van de twee toonaangevende ontwikkelaars van dergelijke software ter wereld. Dit is het BIOS van de bedrijven Award (Phoenix) of AMI, het is zeer onwaarschijnlijk dat je er tegenwoordig nog een vindt op moderne personal computers.

Stap 2

Nadat de BIOS-fabrikant is bepaald, moet u de nieuwste updateversie downloaden. Je kunt het gemakkelijk vinden op de officiële website van het auteursbedrijf. Op dezelfde manier kunt u de update downloaden van de website van uw laptopfabrikant, zolang de versie de meest recente is. Veel laptopbedrijven zetten in één keer hele softwarepakketten op hun website voor het updaten van zowel BIOS als stuurprogramma's van andere apparatuur, zoals een videokaart.

Stap 3

Eigenlijk wordt de update zelf gewoon gelanceerd als een normale applicatie in het bekende besturingssysteem. Tijdens de installatie van de nieuwste BIOS-versie zal de computer opnieuw opstarten met het bijgewerkte systeem. Op sommige laptopmodellen kan de update echter plaatsvinden vanuit de DOS-omgeving. In dit geval hebt u een soort compatibele externe media nodig - flashkaart, laser of externe harde schijf, enz. Afhankelijk van de fabrikant van het BIOS, moet een speciaal exe-bestand van de DOS-bootloader naar de media worden geschreven, dat ook kan worden gedownload van de officiële website, en onder DOS wordt uitgevoerd. Voordat u een dergelijke update in het bestaande BIOS start, schakelt u de selectievakjes "flash bios-beveiliging", "video bios cacheable", "system bios cacheable" uit. Na het opnieuw opstarten wordt de BIOS-versie bijgewerkt.

Aanbevolen: