Hoe Een Laptop Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Te Repareren?
Hoe Een Laptop Te Repareren?

Video: Hoe Een Laptop Te Repareren?

Video: Hoe Een Laptop Te Repareren?
Video: How to FIX LAPTOP HINGE in Just 10 Minutes - EASY TUTORIAL 2024, Mei
Anonim

Een laptop is een heel handig ding, omdat het je helpt om met belangrijke documenten te werken, op internet te surfen of gewoon games te spelen en films te kijken. Tegelijkertijd hangt het er niet van af of er stroombronnen in de buurt zijn of niet: het is immers uitgerust met een ingebouwde batterij. Deze batterij kan echter door tijd en misbruik "verzwakken" en veel sneller ontladen dan u zou willen. Om te voorkomen dat je de hele tijd een oplader bij je hebt, moet je je laptop repareren door de defecte batterij op te lossen.

Zo zien laptopbatterijcellen eruit
Zo zien laptopbatterijcellen eruit

instructies:

Stap 1

Voor een dringende reparatie van een laptopbatterij heeft u een soldeerbout nodig met een spanning van minimaal 40 volt, een breadboard-mes, een spanningsmeter (u kunt een multimeter gebruiken) en nieuwe elementen. In tegenstelling tot een nieuwe batterij zijn ze relatief goedkoop.

Stap 2

Ontlaad eerst de batterij volledig en open deze vervolgens door hem tot een kleine diepte te penetreren op de plaats waar hij langs de naad was gelijmd. Gebruik hiervoor een broodplankmes. De elementen die u moet vervangen, zijn duidelijk zichtbaar.

Stap 3

Om er zeker van te zijn dat alle accu's ontladen zijn, gebruikt u een spanningsmeter om zowel de (spannings)waarde aan de ingang als aan de uitgang van het cellenblok te berekenen. De nominale spanning voor lithium-ionbatterijen is 3,7-4,1 volt vermenigvuldigd met het aantal cellen, en voor nikkel-metaalhydridebatterijen is dit 1,2 volt, ook vermenigvuldigd met het aantal cellen. Wanneer u ervan overtuigd bent dat er geen kosten zijn, gaat u verder met het vervangen van de cellen. Houd er rekening mee dat alle batterijcellen moeten worden vervangen, niet alleen defecte.

Stap 4

Nieuwe cellen moeten ook voor plaatsing worden ontladen. Anders kan de controller "denken" dat ze defect zijn of doorgaan met opladen totdat de batterij ontploft. De elementen worden allemaal tegelijk ontladen en niet één voor één. Sluit ze parallel aan, min op min en plus op plus. Een weerstand van 10-20 W of een gewone lieverd kan als "ontlader" worden gebruikt.

Stap 5

Nadat u het vervangingsproces zelf heeft gestart, verwijdert u de oude elementen, te beginnen met de elementen met een groter pluspunt. Nieuwe elementen moeten in omgekeerde volgorde worden ingevoegd. In plaats van solderen is het beter om contacthouders te gebruiken waaraan de aansluitdraden gesoldeerd moeten worden.

Aanbevolen: