Wat Zijn Virtuele Paaseieren

Wat Zijn Virtuele Paaseieren
Wat Zijn Virtuele Paaseieren

Video: Wat Zijn Virtuele Paaseieren

Video: Wat Zijn Virtuele Paaseieren
Video: Paaseieren SCHATTENJACHT voor kinderen | Leuke paasactiviteit | Pasen net iets anders | Paasspel 2024, Mei
Anonim

Iedereen kent de gebruikelijke versierde eieren, die traditioneel voor Pasen worden gegeven. Maar virtuele paaseieren zijn helemaal niet van die "opera" … We kunnen ze ontmoeten bij het werken met de meest serieuze programma's en hardware.

Wat zijn virtuele paaseieren
Wat zijn virtuele paaseieren

Een ongedocumenteerde kans wordt een paasei genoemd voor programma's en diensten op internet, een verrassing die gemakkelijk genoeg te vinden is. Meestal is het een grappige foto (soms zelfs geanimeerd), een inscriptie, een klein spel dat de ontwikkelaar in zijn softwareproduct opneemt. Dit gebeurt natuurlijk niet volgens de referentievoorwaarden, maar eerder om toekomstige gebruikers van de programma's te vermaken met het zoeken naar paaseieren en de resultaten van deze zoekopdrachten.

Waarschijnlijk verschenen virtuele paaseieren met de geboorte van computers. Meestal zijn paaseieren te vinden in games, in de vorm van verborgen kamers, superaanvallen, superwapens. Onder bepaalde voorwaarden kunnen zelfs bugs (fouten in het spel die speciale functies geven) als een paasei worden beschouwd. Maar onverwachte mogelijkheden en gewoon grappen zijn te vinden in gewone programma's die exclusief zijn ontworpen voor werk.

Geïnteresseerde gebruikers vonden paaseieren in schijnbaar erg saaie programma's zoals WinRar, Word, µTorrent. Het paasei is al lang bekend in MS Word, probeer zelf het woord "= rand ()" te schrijven en druk op enter. Of, bijvoorbeeld, in Mozilla Firefox, als u "over: robots" in de adresbalk schrijft, kunt u een grappig bericht van robots aan mensen voorlezen en zelfs op een knop drukken die robots niet aanbevelen om in te drukken.

Voorwaardelijk nieuwe paaseieren - op de sites. Je kunt meer dan één site vinden waar je zulke leuke dingen kunt vinden. Meestal moet u, om een foto of een spel te bekijken, op een bepaalde plaats klikken, die u bij toeval kunt vinden.

Zoeken naar paaseieren in software, op websites, in computerhardware is fascinerend. En ik zal je zelfzuchtige plezier niet bederven.

Aanbevolen: