Wat Zijn Virtuele Schijven

Wat Zijn Virtuele Schijven
Wat Zijn Virtuele Schijven

Video: Wat Zijn Virtuele Schijven

Video: Wat Zijn Virtuele Schijven
Video: Hoe bouw je een virtual machine? - TUTORIAL 2024, April
Anonim

Een virtuele schijf of schijfkopie is een bestand dat een exacte kopie is van de inhoud van een cd, dvd of harde schijfpartitie. Service- en gebruikersinformatie wordt erin gekopieerd, evenals de structuur van het bronbestand.

Wat zijn virtuele schijven
Wat zijn virtuele schijven

Als je constant een cd gebruikt om je favoriete spel te spelen of naar muziek te luisteren, zullen er onvermijdelijk krassen, microscheuren en andere defecten op het oppervlak verschijnen. Als gevolg hiervan kan de schijf defect raken en zit u zonder uw favoriete entertainment. En aangezien het voor het uitvoeren van veel toepassingen nodig is om een cd in de drive te plaatsen, zal vroeg of laat deze trieste gebeurtenis plaatsvinden.

Een goede uitweg uit de situatie is om een virtuele schijf te maken. Met behulp van speciale programma's kunt u een cd-image en een virtueel schijfstation emuleren en vervolgens toegang krijgen tot het nieuwe apparaat alsof het een gewoon station met normale media is. Een virtuele schijf kan op een optische schijf worden gebrand en dan heb je een volledige kopie van een cd of dvd. Een kopie van de schijf kan nodig zijn, zelfs als je hem een tijdje hebt geleend, maar je wilt niet voor altijd afstand doen van zoiets nuttigs.

Er zijn veel programma's voor het emuleren van schijfkopieën met verschillende mogelijkheden. De extensie van het nieuwe bestand hangt af van het programma waarmee het is gemaakt. Meestal is dit. ISO,. IMG,. NRG,. VCD,. VDF. Verschillende toepassingen die virtuele schijven emuleren, hebben verschillende mogelijkheden. Sommige kleine freeware en light-versies van populaire betaalde applicaties kunnen virtuele schijven maken, maar kunnen deze niet op cd's of dvd's branden.

U kunt afbeeldingen maken en ze terugschrijven naar schijven met behulp van het populaire Nero-programma. Plaats de schijf in het station, start het programma en selecteer Nero BurningROM. Selecteer Image Recorder in de lijst met recorders (aan de rechterkant van de taakbalk) en klik op Schijf kopiëren. Klik in het venster "Nieuw project" nogmaals op "Kopiëren", specificeer de map waarin de afbeelding zal worden opgeslagen en de naam ervan.

Om een virtueel optisch station te maken, selecteert u de optie Nero ImageDrive en schakelt u deze in om te starten. Vink het vakje "Eerste rit" aan en bevestig met OK. De virtuele schijf verschijnt nu als een echt apparaat in de map Deze computer. Om een schijf in de virtuele schijf te plaatsen, start u Nero ImageDrive en gaat u naar het tabblad Eerste schijf. Klik op de knop met drie stippen en specificeer het pad naar de schijfkopie en klik vervolgens op "Openen".

Om de afbeelding op schijf te branden, plaatst u een lege schijf in het station en dubbelklikt u op het bestandspictogram. Nero BurningROM wordt automatisch gestart. Geef het optische station op als de recorder.

Aanbevolen: